avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schimbare contoar electrica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimbare contoar electrica

Buna ziua
Am o intrebare. Exista vreo lege in Romania care sa ma oblige sa schimb contoarul de curent din casa atata timp cat nu s-a facut nici o cerere in acest fel de catre proprietar? Dimineata am fost amenintata de cel care a sunat la interfon ca o sa platesc amenda deoarece nu i-am permis accesul, proprietarul apartamentului nefiind acasa.
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 16:16, 24 Mai 2011
obligatia reiese din contractul incheiat cu societatea .
Buna seara,
Intrebarea mea este simpla:" enel sau electrica sau cum se mai numesc ei, ma pot obliga legal sa schimb contoarul din apartament ?"

Exista vreo sanctiune daca nu accept schimbarea cand doresc dumnealor?
Mentionez ca acesta nu a mai fost schimbat din....nici nu imi mai aduc aminte cand.....cred ca peste 20 de ani .

o seara buna,
Cris
cei de la electrica sunt in drept sa nu mai tina cont de masuratoarea aparatului intrucat au trecut ma mult de 10 ani de la ultima verificare metrologica !
aveti dreptate prop. ap. trebuie sa fie acasa sau/si trebuie sa informeze electrica la ce data poate fii gasit acasa pentru inlocuirea aparatului.
aceasta inlocuiresau/si verificare se poate cere chiar de catre proprietar daca constata la un momentdat ca acesta n-ar mai inregistra ca si in mod curent!
buna ziua
Detin un apartament la bloc, contoarele electrice sunt pe hol, cei de la enel au acces la acestea. Apartamentul este folosit rar. Am platit la timp facturile, marea majoritate la sediul enel de pe Braziliei.
Cel putin de un an, facturile au fost bazate doar pe estimari, niciodata pe citiri, urmate de regularizari, asa cum este normal. Am constatat acest lucru dupa ce mi-am creat un cont My Enel. Acolo se regasesc datele consumatorului din ultimul an. Contorul pentru care am semnat contractul a fost din 2001. M-am dus sa verific indexul si am constatat ca este un alt contor, fabricat in 2011. Nu am primit instiintare nici ca se va schimba, nici ca s-a schimbat contorul.
Ce ma sfatuiti sa fac ?
Multumesc anticipat.
Teodor
intradevar termenul de verificare metrologica este de 10 ani sau ori de cate ori este nevoie!
contorul se schimba si fara prezenta proprietatrului apartamentului !
ce va nemultumeste?

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ma confrunt cu urmatoarea situatie: de 2 ani nu locuieste ... alina_florea@yahoo.com alina_florea@yahoo.com Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: de 2 ani nu locuieste NIMENI in apartament, asociatia este instiintata de acest aspect. De asemenea am ... (vezi toată discuția)
Factura electrica de corectare ili47 ili47 Buna, am primit o factura corectoare de la Electrica ,in care arata ca la citire de trei luni a contorului au observat ca contorul nu s-a miscat de la ultima ... (vezi toată discuția)
Probleme cu societatea de distributie energie electrica bogdannnnnnnnnnnnn bogdannnnnnnnnnnnn X-(buna ziua!! incep prin a va spuna,ca acum apx 9 luni de zile,mai precis in decembrie anul trecut,am primit un telefon de la sotia mea,care se afla acasa,si ... (vezi toată discuția)