avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PROBLEME cu societatea de distributie energie electrica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PROBLEME cu societatea de distributie energie electrica

X-(buna ziua!! incep prin a va spuna,ca acum apx 9 luni de zile,mai precis in decembrie anul trecut,am primit un telefon de la sotia mea,care se afla acasa,si care-mi spunea ca la usa sa protapit un angajat de la enel,ne-a taiat curentul electric,si ne-a luat si contorul,cu toate ca acesta era relativ nou,si era platit din banii nostri!!
Am ramas stupefiat am fugit repede acasa,deoarece la acea vreme aveam copilul foarte mic(1 an),si nu puteam sta fara energie,mai ales ca era si iarna si se innopta devreme!
Am fugit repede la enel,unde mi sa spus ca din cauza unei datorii(nu mi sa putut mentiona suma),mi sa reziliat contractul de energie electrica(cu toate ca ,cu doar o luna in urma achitasem o factura la dansii),si ca va trebui sa reinoiesc contractul!
La intrebarea mea de ce mi sa luat si contoarul(care era pe casa scarii),reprezentantii enel mi-au spus ca asa se procedeaza in cazul rezilierii contractelor!!
am intrebat ce acte urma sa aduc pentru noul contract,am facut repede noul dosar dar,surpriza!!! aveam sa astept o luna de zile pana aveam sa fiu din nou bransat la energia electrica(cica astea sunt termenele legale),le-am explicat ca am un bebelus in casa,ca achit oricat cer,degeaba..,.
in acelasi timp,am fost instintat ca trebuie sa achit si contravaloarea noului contoar,plus manopera instalarii acestuia,plus taxa de rebransare,in total cam 700 de lei noi!! in consecinta m-am mutat la soacra mea,cu copil cu tot,pana cei de la enel au bransat din nou apartamentul la energia electrica,dar,din nou surpriza!!!!
zilele acestea(deci dupa 8-9 luni),cand am trimis pe cineva sa-mi plateasca factura la curent(cam 800 de lei noi),a fost intrebat de catre casierita cand avem de gand sa ne platim datoria de 1600 de lei la curent?
care datorie??????? la noi sa facut citirea de catre enel,sa emis factura,sa achitat!!!! se refera cumva la datoria veche,de la contorul vechi>???? de unde stim noi ca este reala??? nimeni nu ne-a citit index-ul cand l-au luat,nu am semnat nicaieri ptr indexul de pe el,de unde stiu eu ca este acel index???? este posibil asa ceva??? mai au dreptul sa-mi ceara sa achit un asa zis index,dupa contoarul vechi,si dupa contractul care sa reziliat?????? atunci de ce ne-au pus sa mai cumparam un contoar???? de ce nu au taiat pur si simplu curentul,urmand sa nu-i dea drumul pana la stingerea datoriei???? acum ce vor de fapt???sa achitam dupa 9 luni in care am achitat constincios toate facturile dupa noul contoar ,asa zisele datorii vechi??? de unde stiu ca sunt reale??daca au dat dansii contoarul peste cap??? mentionez ca pana acum,nu ne-a spus nimeni nimic!!!! astept urgent raspunsul dumneavoastra!!!! sa ma adresez opc-ului?? mentionez ca nu am nici o factura din care sa reiasa ca sunt dator la dansii!!!
Cel mai recent răspuns: alina_florea@yahoo.com , utilizator 14:14, 8 Noiembrie 2020
Mda, urata poveste. Eu cred ca trebuie sa notificati oficial ENEL-ul, cerand explicatii scrise privitoare la datoria imputata. Astfel, o sa stiti pozitia lor asumata prin raspunsul scris, ceea ce va da posibilitatea lamuririi situatiei in termeni concreti.
Puteti cere o audienta la un director de la ENEL, care sa verifice situatia Dvs.

Succes!

Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU
Trebuie sa stiti ca au mai multe metode de frauda. Una dintre ele este dubla contorizare. La noi este in dezbatere un asemenea caz. O persoana pensionara, a fost oficial debransata de la un contor, bransata la altul, au venit sa ridice contorul dezafectat (platile la zi!) si au trimis factura de 16 mil rol.
Solutionarea se face la sediul central, pe la sucursale nu rezolvati nimic.
Daca petitia dv. este respinsa (Incepeti cu OPC) de la centru, dati-i in judecata!
seziare scrisa ati facut? ca doar cu raspunsul lor scris puteti sesiza OPC-ul .
Din pacate Enel nu isi justifica niciodata pozitia, pur si simplu dau raspunsuri ambigui in care fie declara o stare de fapte fara a o argumenta, fie iti spune ca este in lucru / atentie etc, fie nu raspunde.
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2020
alina_florea@yahoo.com, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Enel antoniamaria1 antoniamaria1 buna ziua,acu 3 ani am cumparat un apartament intr-un imobil unde exista un singur contract de curent pt toate apartamentele,si toate facturile veneau la ... (vezi toată discuția)
Preluare de contract de curent (contor care nu are sigiliu si este neconform) AlinaDana28 AlinaDana28 Buna ziua! Am cumparat un apartament cu 2 camere, intr-un bloc de 30 de apartamente, bloc care a functionat in trecut ca hotel. Avem mare problema cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in luna august am vandut un imobil la care toate utilitatile ... Tahan Tahan Buna ziua. In luna august am vandut un imobil la care toate utilitatile au ramas tot pe numele meu. Au trecut de atunci 7 luni de zile de cand am vandut acel ... (vezi toată discuția)