avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bonuri cadou
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bonuri cadou

Buna ziua!
As dori sa stiu daca se plateste impozit pentru bonurile cadou in functie de numarul de angajati, de valoarea per angajat a bonuilor, de cate ori se pot da bonuri cadou pe an? sau daca firma plateste un impozit in functie de suma totala acordata ca bonuri cadou?
Este normal ca dircetorii sa primeasca bonuri cadou si restul lumii nu? Daca nu, pot fi "obligati" sa dea si la restul lumii?
VA multumescQ
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 17 Noiembrie 2007
Impozitul este dedus direct de catre firma in calculele sale, indiferent de cati angajati este vorba. Cand mentionati bonuri cadou ma gandesc ca va referiti la bonuri de masa nu? Daca nu, atunci e posibil sa fie vorba despre o prima de vreun fel, iar primele se pot acorda de ori cate ori vrea angajatorul, dar nu de mai putine ori decat este stipulat in contractul individual respectiv contractul colectiv de munca la nivelul societatii.
Cazul directorilor este posibil sa fie stipulat in contractul lor individual de munca ca ei sa primeasca bonuri cadou, iar nimeni nu ii poate obliga sa imparta aceste beneficii.
Imi pare rau, sper sa va fi ajutat cu raspunsul meu B-)
Societăţile comerciale, regiile autonome, societăţile şi companiile naţionale, instituţiile din sectorul bugetar, unităţile cooperatiste, celelalte persoane juridice, precum şi persoanele fizice care încadrează personal pe bază de contract individual de muncă pot utiliza bilete de valoare sub forma tichetelor cadou şi a tichetelor de creşă.
Tichetele cadou se acordă în conformitate cu Legea 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou şi a tichetelor de creşă şi cu normele de aplicare a acesteia. Bonurile Ticket Cadou oferite salariaţilor în beneficiul copiilor minori, de Crăciun, Paşte, 1 Iunie, precum şi tichetele oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 Martie, în limita a 150 lei/beneficiar, sunt deductibile fiscal şi scutite de taxe şi impozite.
Nu mi se pare normal ca doar conducerea unei societati sa primeasca bonuri cadou, iar salariatii nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou loredana1973 loredana1973 Buna ziua,va multumesc ca existati ! Am primit tichete cadou 100 ron,pe statul de plata mi s-a oprit impozit 16%,pentru aceasta suma.Este corect? LOREDANA (vezi toată discuția)
Tichete cadou levantica levantica sunt tichetele cadou venituri impozabile? care este cadrul legal? multumesc (vezi toată discuția)
Impozit pe tichete cadou valih valih Va rog sa ma ajutati in lamurirea problemei privind impozitul pe tichetele cadou. Nu am reusit sa inteleg de nicaieri daca se impoziteaza sau nu tichetele ... (vezi toată discuția)