avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre serviciul de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre serviciul de noapte

Lucrez in privat...Dupa tura de noapte , luni , marti , miercuri , joi(de 8 ore),vineri mi se da liber...sambata -duminica fiind repausul obligatoriu...este corect?Mi s-a spus ca ziua de vineri trebuie sa o recuperez intr-o alta zi in luna urmatoare!!!
Cel mai recent răspuns: marcus68 , utilizator 17:52, 6 Septembrie 2010
pai pana la urma vinerea lucrati sau nu ?
norma de lucru este de 8ore/zi, 40 ore pe saptamana,

„Art. 132. - (1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.

daca nu ati lucrat vineri asa ar fi corect sa o recuperati, dar vineri a lucrat altcineva daca dumneavoastra nu? ca nu inteleg?
Vineri sunt liber dupa tura de noapte...apoi sambata si duminica nu se lucreaza...In luna urmatoare mi se impune ca trebuie sa recuperez ziua de vineri printr-o zi de lucru(8 ore)...Intrebarea mea este daca este normal...cate ore de repaus(odihna) trebuie sa fie intre un schimb si celalalt??? Care este actul normativ care prevede aceasta??? Va multumesc anticipat!
Salariaţii au dreptul între două zile de muncă la un repaus care nu poate fi mai mic de 12 ore consecutive.
Prin excepţie, în cazul muncii în schimburi, acest repaus nu poate fi mai mic de 8 ore între schimburi (art.131 C.mun.).
marcus68 a scris:

.In luna urmatoare mi se impune ca trebuie sa recuperez ziua de vineri printr-o zi de lucru(8 ore)..


pai chiar ca nu mai inteleg nimic, dar o luna calendaristica are mai multe zile de vineri, nu numai una??????
de ce nu se face tura de noapte de 5 zile (nopti) consecutive (stiu ca nu e usor, nu aruncati cu pietre) si sambetele si dumnicile libere, dar tot eu ma intreb daca in cursul saptamani se lucreaza de noapte, inseamna ca este un flux acolo,e activitate, iar sambata si duminica e mort acolo tot?

si paznic daca ar fi utilizatorul care a postat intrebarea, in weekend nu pazeste nimeni, nu inteleg rationamentul

Alte discuții în legătură

Legalitatea lucrului în patru schimburi ContSters329776 ContSters329776 Buna ziua. Lucrez la o companie in cadrul departamentului producție Cod Caen: 2815. Pana acum lucram 3 schimburi, sâmbăta si duminica repaus, ... (vezi toată discuția)
Libere pentru munca din we paul_stanescu paul_stanescu Buna ziua, Am urmatoarea situatie: La fiecare saptamani lucrez sambata si duminica (total 15 ore). Pana de curand aveam 2 zile libere in cursul saptamanii, ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara, va rog este corect programul de lucru pe care il efectueaza o asistenta medicala din cadrul dgaspc, ture in 3 schimburi sub urmatoarul program: - ... (vezi toată discuția)