avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre serviciul de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre serviciul de noapte

Lucrez in privat...Dupa tura de noapte , luni , marti , miercuri , joi(de 8 ore),vineri mi se da liber...sambata -duminica fiind repausul obligatoriu...este corect?Mi s-a spus ca ziua de vineri trebuie sa o recuperez intr-o alta zi in luna urmatoare!!!
Cel mai recent răspuns: marcus68 , utilizator 17:52, 6 Septembrie 2010
In departamentul in care lucrez , cate 8 ore zilnic , in ture(schimb 1 , 2) nu se lucreaza sambata si duminica.Acestea sunt considerate zile,,repaus saptamanal obligatoriu''.
Am fost solicitat sa lucrez 4 zile (schimb de noapte) in alt departament...luni , marti , miercuri , joi...program de la 22.00-6.30...Asta inseamna ca vineri sunt liber...Aceasta zi care mi se cuvine libera-dupa tura de noapte-trebuie sa o recuperez in luna urmatoare prin lucru! Intrebarea mea era daca este legal...Daca as fi lucrat si vineri noapte...atunci cate zile libere dispuneam???Sambata si duminica din liberele mele de drept?
Va multumesc pentru intelegere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitatea lucrului în patru schimburi ContSters329776 ContSters329776 Buna ziua. Lucrez la o companie in cadrul departamentului producție Cod Caen: 2815. Pana acum lucram 3 schimburi, sâmbăta si duminica repaus, ... (vezi toată discuția)
Libere pentru munca din we paul_stanescu paul_stanescu Buna ziua, Am urmatoarea situatie: La fiecare saptamani lucrez sambata si duminica (total 15 ore). Pana de curand aveam 2 zile libere in cursul saptamanii, ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara, va rog este corect programul de lucru pe care il efectueaza o asistenta medicala din cadrul dgaspc, ture in 3 schimburi sub urmatoarul program: - ... (vezi toată discuția)