avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz fc de conducere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz fc de conducere

Buna dimineata,
Preavizul pentru functiile de conducere, in cazul insolventei Angajatorului, poate fi diminuat la 15 zile desi in CIM este prevazut un termen de 30 zile ?
Multumesc,
Alenis
daca este diminuat se poate considera ca este contar c. mun. minimum in caz de concediere in baza art. 60(2) si art. 65 c. mun. potrivit si ccmun 2007-2010 este de 20 zile lucratoare.
Art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006 prevede ca :
Prin derogare de la prevederile Legii nr. 53/2003 Codul Muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, in procedura simplificata, precum si in cazul intrarii in faliment in procedura generala, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitoarei se va face de urgenta, de catre lichidator, fara a fi necesara parcurgerea procedurii de concediere colectiva. Lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucratoare.
Gasesc termenul de concediere colectiva care in cazul meu, consider ca nu este untermen potrivit situatiei.
Suntem concediati doar 2 manageri, ramanand in functii alti 4. In aceasta situatie are relevanta ceea ce am citit , la sfatul dvs,.si mi/am permis sa reproduc mai jos?
6) Prin derogare de la prevederile Legii nr. 53/2003 Codul Muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, in procedura simplificata, precum si in cazul intrarii in faliment in procedura generala, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitoarei se va face de urgenta, de catre lichidator, fara a fi necesara parcurgerea procedurii de concediere colectiva. Lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucratoare.


Art. 68. [definiţia legală a concedierii colective]
(1) Prin concediere colectivă se înţelege concedierea, într-o perioadă de 30 de zile calendaristice, din unul sau mai multe motive care nu ţin de persoana salariatului, a unui număr de:
a) cel puţin 10 salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi mai mult de 20 de salariaţi şi mai puţin de 100 de salariaţi;
b) cel puţin 10% din salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi cel puţin 100 de salariaţi, dar mai puţin de 300 de salariaţi;
Poate interpretarea mea este gresita ......
Va multumesc, pentru intelegerea acordata ,
Alenis

daca 4 posturi raman atunci cum se dizolva societatea? :stunned:

Nu am folosit termenul dizolvare
Este in insolventa de 4 luni, a mers si va mai merge
Ideea este ca din cate m-ai indrumat sa citesc, ma indepartez tare de adevarul angajatorului.
Angajatorul sustine preaviz 15 zile ceea ce ar cazul dizolvarii si al concedierii colective.

Exista in cazul meu concediere colectiva?
Imi cer dreptul la preaviz de 30 zile?
Multumesc,
Alenis

Alte discuții în legătură

La concedierea conf.art.65 alin1 se face mai intai o notificare catre angajat? Dani@ Dani@ Daca firma este in curs de lichidare ce trebuie sa fac pentru a incheia CIM al angajatilor?Notificare cum ca se dizolva firma si apoi decizie de concediere ... (vezi toată discuția)
Notificare? preaviz? decizie? ContSters157367 ContSters157367 Buna ziua, Singurul act care mi-a fost trimis, referitor la concediere este cel care se regaseste in link ul de mai jos. Cum pot interpreta acest act, care ... (vezi toată discuția)
Preaviz - societate in faliment morar_maria2000 morar_maria2000 Am urmatoarea situatie societea a intrat in faliment, angajatilor concediati li s-a adus la cunostinta decizia de concediere cu art. 65 (1) fara a li se ... (vezi toată discuția)