avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz - societate in faliment
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz - societate in faliment

Am urmatoarea situatie
societea a intrat in faliment, angajatilor concediati li s-a adus la cunostinta decizia de concediere cu art. 65 (1) fara a li se acorda preavizul de 20 de zile
Lichidatorul judiciar insista ca nu trebuie sa li se acorde preaviz angajatilor in caz de falimet
Legea 85/2006 la art. 85 pct.5 si 6 spune ca preavizul se acorda si in caz de faliment
ati intalnit astgfel de cazuri? cum tb sa procedeze angajatii respectivi?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 1 Iulie 2011
Art.86 (6) Prin derogare de la prevederile Legii nr. 53/2003 Codul Muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, in procedura simplificata, precum si in cazul intrarii in faliment in procedura generala, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitoarei se va face de urgenta, de catre lichidator, fara a fi necesara parcurgerea procedurii de concediere colectiva. Lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucratoare.

Prin urmare, termenul de preaviz este de 15 zile lucratoare ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contracte la toti salariatii Vioreld Vioreld buna ziua. in cazul in care o societate comerciala intra in faliment, care este procedura de incetare a contractelor de munca ale tuturor salariatilor? (vezi toată discuția)
Declarare stare de faliment pasi de urmat pentru incetare cim loredana080380 loredana080380 Azi a fost declarata stare de faliment la unitate. Ce pasi trebuie sa urmez pentru incetarea contractului de munca pentru angajatii firmei? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Suspendare c.i.m.( pentru cresterea copilului)-reluare raporturi de munca anamaria_mimo anamaria_mimo Buna ziua. Am contractul de munca suspendat pe perioada concediului pentru cresterea copilului de pana la doi ani. Dupa 3 luni dupa ce am intrat in concediul ... (vezi toată discuția)