avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva in urma controlului incrucisat
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva in urma controlului incrucisat

am avut in urma cu 5 zile control incrucisat de la finante,din pricina unei sesizari de la DGFP OLT pentru o firma care la un moment dat a fost declarata inactiva(01.04.2008) de administratia financiara,dar societatea a efectuat lucrari si a emis facturi si dupa aceasta data(la noi este o factura in data de 04.04.2008).Societatea noastra a inregistrat si declarat toate facturile primite. Doamna inspector a incheiat procesul verbal cu amenda #-o pentru societatea noastra ,pe motiv ca nu am verificat daca furnizorul este activ la data primirii facturiiX-(.
este corect?
Dar aveam o alta intrebare.Ce fac cu tva-ul aferent facturilor care au fost scoase din firma?Modific declaratiile tva din 2008 pina in 2010?(asa a spus doamna)



Cel mai recent răspuns: ana & maria , utilizator 12:25, 6 Septembrie 2010
Art.11 Cod fiscal
(11) Autorităţile fiscale pot să nu ia în considerare o tranzacţie efectuată de un contribuabil declarat inactiv prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

(12) De asemenea, nu sunt luate în considerare de autorităţile fiscale tranzacţiile efectuate cu un contribuabil declarat inactiv prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Procedura de declarare a contribuabililor inactivi va fi stabilită prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Ordinul şi lista contribuabililor declaraţi inactivi se comunică contribuabililor cărora le sunt destinate şi persoanelor interesate, prin afişarea pe pagina de internet a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Eu nu as face corectii la declaratii,in baza PV incheiat as inregistra 658 = 4481
multumesc ,asa m-am gindit si eu ,sa fac corectiile acum in 2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am de platit amenzi din cauza ca un furnizor era contribuabil inactiv, e corect? AdrianIonel AdrianIonel Buna, Am si eu o problema la care cat de cat am gasit o solutie pentru a fi rezolvata dar, totusi as vrea sa mi spuneti si voi parerile si sfaturile voastre. ... (vezi toată discuția)
Inregistrari facturi emise de societati inactive !!! florin_again florin_again Care este raspunderea administratorului unei societati comerciale pentru inregistrarea unor facturi emise de societati inactive in valoare de peste zece mii ... (vezi toată discuția)
Factura kajan.barna kajan.barna vreau sa stiu ce obligatii am daca cumpar un produs si firma care emite factura este o firma fantoma cumparatorul nu poate sa verifice firma emite o factura ... (vezi toată discuția)