avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizitare minor

Sunt mamica unei fetite in varsta de 5 ani, cu o hotarare definitiva si irevocabila de incredintare. Divortul este pronuntat de 3 ani si 1/2, exista o hotarare judecatoreasa cu privire la vizitarea fetitei de catre tata, insa avem probleme cu vacantele de vara si cu interpretarea hotararii de catre tata. Care sunt "conditiile" de a obtine interdictie? Mentionez ca am avut foarte multe incidente, iar autoritea tutelara si protectia copilului nu m-au ajutat deloc, ba mai mult decat atat, protectia copilului mi-a pus tot mie in vedere, desi tatal chema mereu politia, ca daca nu incetez imi vor lua copilul si-l voi mai vedea cand vor ei (adica statul). Am respetat programul de vizita, fostul sot a beneficiat de vizite si in afara hotararii, insa cand vine vorba si de dreptatea mea , nu se mai poate.
Autoritatea tutelara si politia mi-au spus ca fetita nu are discernamant si ca atunci cand spune ca nu vrea sa mearga la tata in vizita nu putem sa tinem cont de parerea ei. De ce? Atunci cand vine copilul din vizita si imi spune tot felul de lucruri care se intampla la tata acasa, si ma intreaba lucruri ce cu greu pot fi considerate normale(lucruri si fapte ce se petrec in timpul vizitei la tata acasa), atunci copilul nu are discernamant?! Fetita vine de fiecare data schimbata, este invatat si i se baga in cap tot felul de prostii in cap, legate de mine si de familia mea, este invatata de catre tata sa se poarte urat si sa vb urat cu mine si cu familia mea, suntem denigrati in fata ei, jigniti, iar fetita vine si ne spune. NU POT STA CU MAINILE IN SAN, NU-L POT LASA SA SE FOLOSEASCA DE FETITA CA DE UN OBIECT.........AM NEVOIE DE UN SFAT.....VA ROG AJUTATI-MA.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:16, 4 Septembrie 2010
o expertiza psihologica ar fi mai mult decat edificatoare.. trebuie sa deschideti actiune in instanta si sa cereti restrictionarea dreptului tatalui de a avea legaturi cu minora doar in prezenta dvs.. acest lucru este valabil in interesul minorei..
autoritatea tutelara v-a zis ca nu trebuie sa tineti cont de parerea ei, ca nu are discernamant, in conditiile in care aut trebuie sa vegheze ca vreun drept al copilului sa nu fie incalcat?#-o
va trebui sa il chemati in judecata pe tatal ei, pt revizuirea acelui program de vizita. va avea loc o ancheta a autoritatii tutelare.
aveti nevoie de sprijinul unui avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neglijenta copil? lucasica lucasica Baietelul meu de 4 ani atunci cand este dus la tatal lui care are drept de vizita, ( tatal domiciliaza cu o doamna cu care este in concubinaj mai invarta ... (vezi toată discuția)
Este sau nu abuz? luminutza luminutza Buna ziua. In urma divortului fetita mi-a fost incredintata. Printr-o ordonanta presedentiala tatalui i s-a stabilit un program de vizita: 2 week-end-uri pe ... (vezi toată discuția)
Modificare program vizita minor. refuzul fetitei de a mai merge in vizita la tata AndreeaDsk AndreeaDsk Buna ziua, Am o fetita in varsta de 8 ani, sunt divortata de 4 ani, m-am recasatorit acum 1 an. Fetita il considera tata pe actualul meu sot, care are grija ... (vezi toată discuția)