avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neglijenta copil?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neglijenta copil?

Baietelul meu de 4 ani atunci cand este dus la tatal lui care are drept de vizita, ( tatal domiciliaza cu o doamna cu care este in concubinaj mai invarta decat el cu 15 ani, tatal nu detine proprietate personala) tatal lucreaza 24 ore la 72 ore, in cele 24 ore in care tatal este la serviciu copilul poate fi lasat cu acesta doamna? Chiar poti lasa copilul cu oricine in lumea asta atata timp cat se afla in programul de vizita si tatal care trebuia sa fie cu copilul este de fapt la serviciu? Pe copil legea nu il apara nicicum, chiar este la indemana tatalui? Cineva se gandeste vreodata la psihicul copilului cum va fi afectat, fiind lasat de tata cu concubina in loc sa-l aduca acasa ? Se specifica undeva aceasata problema, legal vorbind? Se poatevorbii de neglijenta din partea lui ?
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2012
lucasica, utilizator
Cel mai recent răspuns: lara12 , utilizator 11:06, 21 Aprilie 2012
Dvs cand aveti o problema , cu cine lasati copilul ? Vorbiti cu tata sa stea cu copilul ? Daca nu, banuiesc ca-l lasati cu o persoana adulta , cu discernamant, o persoana pe care va puteti baza. Nu-l puteti lasa oriunde si cu oricine , ca purtati raspunderea pt el.
Asa e si cu taticul, lasa copilul cu o persoana adulta in care are incredere, poate spera ca cel mic sa se obisnuiasca cu femeia din viata lui.
Daca sunt probleme, credeti ca fiul dvs nu e protejat, puteti cere schimbarea/ adaptarea programului de vizita.. sa cereti in instanta ca tata sa aduca acasa copilul daca nu e prezent sa poata avea grija de el.
Doamna,eu cand am probleme las copilul cu bunica materna, nu cu o straina. Cealalta d-na cu care sta copilul cand tatal este la lucru este o straina pt acest copil. DA? Acest copil trebuie sa se obisnuiasca cu toate damele cu care tatal va sta in viitor? Asta inseamna legaturi personale tata-copil? Copilul vine de acolo cu un vocabular colorat, vine cu lucruri pe care are voie sa le spuna acasa si ce nu deoarece este prelucrat. Sunt ok toate lucrurile astea la un copil de 4 ani?
Legal, nu aveti cum sa contestati lasarea copilului pentru cateva ore in compania concubinei tatalui sau, asa cum nici dansul nu poate sa se amestece in viata Dvs.
Relatia cu parintele cuprinde si cunoasterea modului de viata al acestuia, al anturajului sau; din moment ce copilul nu e afectat, nu puteti inteprinde nimic.
In general, copiii mici nu au discernamant si ma indoiesc ca micutul poate fi prelucrat, in cel mai rau caz va spune ca "tata a spus sa nu-ti spun ca......" si va povesti tot ce a inteles el din ce s-a petrecut.
Dvs expuneti acum doua probleme asa cum le vedeti dvs- prima ca sta cu acea femeie. In realitate, asa cum ati expus problema initial, asta nu e o problema, e orgoliu, instanta nu va considera la fel. Faptul ca femeia e de varsta mai mare poate fi un lucru bun, se pricepe sa ingrijeasca un copil.
A doua si adevarata problema e ca vine copilul cu limbaj colorat , e invatat sa minta etc. Nu cred ca femeia il invata sa minta pt ca n-o intereseaza ce va spune copilul. Nu femeia e problema , si nici ca cel mic e lasat cu ea, ci ca in acel mediu copilul invata sa minta si alte lucruri urate. Incercati sa stati de vb cu tatal in primul rand, puteti solicita sprijin si de la Protectia Copilului ( DGASPC).
Puteti apela apoi la instanta sa cereti ce stiti ca doriti exact (limitarea programului de vizita sau ca vizita sa se desfasoare in prezenta dvs etc)
Art. 403. - În cazul schimbării împrejurărilor, instanța de tutelă poate modifica măsurile cu privire la drepturile și îndatoririle părinților divorțați față de copiii lor minori, la cererea oricăruia dintre părinți sau a unui alt membru de familie, a copilului, a instituției de ocrotire, a instituției publice specializate pentru protecția copilului sau a procurorului
lucasica a scris:

Se poatevorbii de neglijenta din partea lui ?


Doamnă, copiii mei au fost încreinţaţi tatălui care lipseşte, în medie, 5 nopţi de acasă.
Timp în care, ei stau cu bona. Acest om este o femeie străină, un angajat, care poate fi repede schimbat.
Instanţei nu i-a păsat de acest aspect şi am îndoieli că i-ar păsa şi în cazul dumneavoastră.
Ar trebui să dovediţi moralitea îndoielnică a acelei femei şi pericolul real la care vă este expus copilul dar, atât timp cât cel mic este supravegheat de una şi aceeaşi femeie iar nu de femei reprezentând desele iubite ale tatălui, nu văd cum aţi reuşi acest lucru.
Cât priveşte copiii, ei învaţă să mintă, cum să vă spun ... natural. Pe de o parte, minciuna e consecinţa imaginaţiei care li se tot dezvoltă şi, pe de alta, e rezultatul modului în care ne comportăm cu ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces custodie alina5ram alina5ram Buna seara Sunt in proces pt custodie , pensie întreținere și stabilirea domiciului , unui băiețel de 1 an și 8 luni Tatăl lui nu a locuit ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac? - probleme cu programul de vizita Betty88 Betty88 Buna ziua, Sunt divortata si am 2 copil de 6 ani si de 3ani. La divort nu a fost hotarat un program de vizita ptr tata. Cuncubinajul meu a invitat sa vina sa ... (vezi toată discuția)
Nelamurire program de vizitare minor karmy karmy Buna seara. Va rog mult sa mi da-ti un raspuns urgent daca este cineva on line. La ora 6 tatal copilului meu a venit si l-a luat conform hotararii ... (vezi toată discuția)