avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce pot face?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce pot face?

tuttela minorului nu este in totalitate in favorea mamei.insa tinand cont de faptul ca eu merg acasa de 2 ori pe an(3 saptamani in august si 3 saptamani de craciun)nu as putea sa obtin prin ordin judecatoresc 2 3 saptamani pe anii in care sa pot sa iau copilul cu mine sa il pot duce in vacanta in italia?pensia alimentara a fost stabilita prin ordin judectoresc conform statelor de plata la suma de 40 de euro pe luna insa printr/un acord vrebal intre mine si fosta sotie ii trimit suma de 100 de euro pe luna. tin sa preciezez faptul ca imi vad fiul o data pe saptamana pe net pt ca fosta sotie nu vrea sa mil arate mai des pe acesta iar la telefon vb de 3 4 ori pe saptamana.faptul ca am o casa in italia care este a mea si faptul ca am o logodnica cu care urmeaza sa fac nunta nu mar putea ajuta in instanta sa pot obtine custodia definitiva a fiului meu?va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 09:30, 4 Septembrie 2010
Daca veti solicita instantei, modificarea programului de vizitare minor, in sensul ca, jumatate din timpul vacantelor sa il luati la domiciliul dvs. in Italia iar instanta va fi convinsa ca acest fapt este in "interesul superior al minorului", posibil sa reusiti sa obtineti incuviintarea acestui program.

Nu stiu sa va raspund la cea de-a doua intrebare, dat fiind ca nu cunosc toate elementele problemei.:)

Din practica, insa, pot sa va spun ca nu cred ca veti obtine custodia minorului.Nu as dori sa credeti ca sunt partinitoare insa, exista teoria (demonstrata in cele mai multe cazuri) conform careia, o mama care isi creste copilul singura, daca se va recasatori, nu-si va neglija cresterea si educarea copilului, fiind capabila sa sustina noua casnicie fara nici un fel de dificultate.
In situatia inversa...atunci cand "tatal" se recasatoreste, este putin probabil ca tatal sau/si noua sotie-mama adoptiva, sa zicem, se va ocupa cel putin, la fel de bine ca propria mama a copilului, de cresterea si educarea acestuia...(chiar si in povesti este promovata ideea, a se vedea povestea Cenusaresei...).

Sunt desigur si situatii in care copii sunt incredintati spre crestere si educare tatilor insa imprejurarile in care se intampla acest lucru, difera de la caz la caz, tinandu-se seama, in primul rand de "interesul superior al minorului" iar singura autoritate care poate sa dispuna in acest sens, este instanta.

Puteti incerca, deocamdata, impreuna cu mama copilului, sa descoperiti/gasiti o cale amiabila de a exercita custodia copilului, si fara existenta unei hotarari judecatoresti.
Parerea mea este ca increderea, respectul, o oarecare afectivitate ar putea face ca acest lucru sa fie posibil.Prietenia dintre doi fosti soti care au impreuna un copil, este deseori esentiala in aceste cazuri, dovedit fiind faptul ca, orice conflict intre parinti (mai ales cand acestia sunt despartiti/divortati) afecteaza grav comportamentul copilului si lasa traume adanci in subconstientul acestuia deoarece copilul are nevoie de ambii parinti.

Mentinerea unei atmosfere emotionale pozitive in relatiile dintre parintii (deja despartiti/divortati) poate ajuta copilul sa treaca peste trauma separarii acestora.Va recomand mai multa flexibilitate atunci cand va ganditi la obtinerea custodiei copilului dvs. insa alegerea va apartine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor Sofiagabriela Sofiagabriela Buna ziua, am nevoie de informatii: fostul concubin,tatal copilului meu nu vrea sa imi semneze procura sa ii fac fiului meu pasaportul si sa il pot scoate din ... (vezi toată discuția)
Consiliere pentru copil minor [ plecarea in vacanta in ue] ioanaiuliana ioanaiuliana Sunt bunica unui minor [ bunica din partea tatalui ].Minorul este in ingrijirea noastra inca de la varsta de 5 sau 6 ani . Actual , are 14 ani . Parintii ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului abcdefg abcdefg suntem o pereche necasatorita si avem impreuna un copil de 4 ani.in cazul despartirii noastre care sunt drepturile fiecaruia asupra copilului si cui ii va fi ... (vezi toată discuția)