avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire vs vanzare/cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire vs vanzare/cumparare

Buna ziua!
Am si eu o problema la care as dori o lamurire daca se poate.
Casa in care locuiesc cu familia mea este a bunicii mele care a "primit-o "de la parintii ei!
Am pus ghilimelele deoarece titlul de proprietate asupra casei este pe numele mamei bunicii care este decedata.Bunica a semnat un contract de vanzare-cumparare cu unul din nepotii ei,dar fara sa stie ca vinde(fiica ei impreuna cu nepotul au dus-o la un notar unde au facut un contract de vanzare-cumparare catre nepot cu dreptul fiicei la uzufruct).Bunica mea a fost de acord ca fiica ei sa o intretina ,respectiv sa intretina casa,dar nu voia sa o vanda!Dupa ce s-a facut acest act de v/c,nepotul (proprietarul) ne-a dat afara pe toti care locuiam acolo,ramanand doar bunica,lucrurile schimbandu-se mult,i-au taiat curentul la casuta in care statea,i-au daramat fantana(nu este apa curenta),a ramas fara apa,si noi avem grija de ea,fiica ei e plecata in Italia,iar nepotul vrea ca sa o dea afara dar nu poate din cauza uzufructului,ea nu are niciun venit ,si noi ii ducem mancare si avem grija de ea!
Ceea ce as vrea sa va intreb este daca ea ar deschide proces impotriva nepotului ,ar avea ceva sanse de castig,avand in vedere faptul ca suma de vanzare a casei este mult prea mica fata de valoarea acesteia,suma care nu a fost primita de vanzatoare.Si inca ceva,daca titlul de proprietate nu e pe numele ei si nu are nici un certificat de mostenitor, nici o alta dovada ca ,casa ar fi a ei(succesiunea nu a fost facuta) mai e valabil actul de v/c?Am vorbit cu un avocat si acesta mi-a spus ca notarul care a autentifiacat si redactat contractul nu a procedat legal dar bunica nu poate face nimic,doar sa deschida proces pentru suma cu care a fost cumparata casa!
Dumneavoastra ce ne sfatuiti? Mai sunt si alte solutii?Se poate face ceva sau sa renuntam?
Astept raspuns urgent.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 16:26, 9 Noiembrie 2007
Se pot face multe. Povestioara asta cu siguranta nu este nici completa asa ca nu ma straduiesc sa dau un raspuns care cu siguranta nu ar fi valabil. Insa avand in vedere ca e vorba de o casa si un teren sfatul meu e sa apelati la serviciile unui avocat.
Trebuie stabilit la BCF daca si pe ce nume este intabulata respectiva proprietate. Daca este intabulata trebuie verificat in baza caror acte (am in vedere faptul ca proprietarul de drept este decdat si sustineti ca nu a fost facuta succesiunea).
Bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract v-c imobil Cap. ALEXANDRA Cap. ALEXANDRA Am si eu o nelamurire si as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta...bunicii sotului meu ne-au facut contract de vanzare cumparare cu clauza pentru ... (vezi toată discuția)
Contractul de vanzare cumparare se ataca in instanta? ECON ECON Buna ziua, Am un contract de vanzare cumparare incheiat la notar in anul 2005, in care bunicul meu mi-a vandut casa si terenul aferent constructiei, fara ... (vezi toată discuția)
Am nevoie urgent de ajutor camelot camelot in anul 2002 am cumparat o casa, platind un acont de 30% din pretul solicitat, dar in urma unor probleme cu nepotii unuia dintre mostenitori, m-am judecat cu ... (vezi toată discuția)