avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inventar in lipsa gestionarului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inventar in lipsa gestionarului

Sunt gestionar la o sc. Am fost chemat telefonic la un inventar inopinat dar in acel moment ma aflam deja in provincie, a doua zi fiind liber. M-am prezentat la servici a treia zi, cand eram de serviciu dar mi s-a dat o convocare disciplinara si am fost dat afara de la inventar. Am solicitat sc sa se reinventarieze marfa in prezenta mea argumentand ca la inventar comisia a creat intentionat lipsa in gestiunea mea. S-a trecut la reinventariere dar tot in lipsa mea, sefa de comisie refuzand sa ma primeasca. S-a dovedit ca s-a gasit destula marfa care nu a fost dictata sau s-a trecut cate 1 buc. lipsa. Mentionez ca s-a adus imediat si un alt gestionar care a preluat functia mea. Mie mi s-a interzis sa mai intru in unitate. Acum vor sa-mi impute mie lipsa. Cum trebuie sa procedez fiindca rezultatul inventarului este eronat si nu ma fac vinovat de el. Imi trebuie un raspuns urgent daca se poate.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:39, 5 Octombrie 2014
freeelis a scris:

Atata timp cat nu aveti gestiune in primire, nu are ce sa va impute direct..

Insa exista si aceasta posibilitate de a se angaja raspunderea dvs.

Buna ziua,

Prin ce mijloace se poate angaja raspunderea mea? Cum ar putea sa ma puna sa platesc anumite lipsuri atata timp cat toate materiale primite nu sunt pe numele meu si nici cele scazute din gestiune?
As mai vrea sa mai ridic si problema demisiei.
Mi-am depus demisia cu preaviz in data de 03.10.2014. Nu mi-a fost semnata de catre director si am trimis-o la Bucuresti.
intrebarea referitoare la acest lucru este urmatoarea:
Trebuie sa mi se accepte demisia pentru a putea pleca, sau din moment ce am facut aceasta instiintare pot pleca automat la sfarsitul perioadei de preaviz?
Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

2. Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz.

3. "Salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor".

Condiţiile de fond pentru angajarea răspunderii patrimoniale a salariaţilor sunt: calitatea de salariat la angajatorul păgubit, fapta ilicită şi personală a salariatului, aflată în legătură cu munca acestuia, prejudiciul, raportul de cauzalitate între faptă şi prejudiciu, vinovăţia salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum va proceda angajatorul ? oanaportar oanaportar Hristos a înviat ! În urma inventarierii anuale la bibliotecă, comisia de inventariere a constatat lipsa unor bunuri din Fondul documentar închis ... (vezi toată discuția)
Cine are atributii ? - etape inventar /carti biblioteca + ce masuri trebuie sa se ia ? oanaportar oanaportar Hristos a inviat ! Va prezint urmatoarea situatie: 1. - comisia de inventariere a inventariat doar faptic cartile din Biblioteca. 2. - in contabilitatea ... (vezi toată discuția)
Probleme cu angajatorul razvan3885 razvan3885 Lucrez de 8 luni la o firma ca gestionar de magazin, acum 8 luni am facut un inventar eu cu gestionarul care urma sa plece,, niste foi scoase la calculator ... (vezi toată discuția)