avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare buletin 18 ani
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare buletin 18 ani

Buna ziua.
Ambii parinti au murit (mama in februarie 2008 si tata in iulie 2010) iar sora mea implineste 18 ani pe 19 septembrie 2010. Ce acte trebuiesc la Politie pt schimbarea buletinului tinand cont ca inca nu am facut dezbaterea de mostenire pt casa in care locuia cu tata (si in care ar trebui sa locuiasca in continuare tinand cont ca este foarte aproape de liceul la care va invata inca 2 ani), iar eu locuiesc in chirie in alta zona a orasului?
Cel mai recent răspuns: jascanu , utilizator 11:00, 6 Septembrie 2010
Sora trebuie sa mearga la politie unde va completa un formular in urma caruia in 30 de zile Politia va verifica situatia in teren si unde un vecin va trebui sa confirme ca sora locuieste acolo.
Cartea de identitate este eliberata pentru prima data la varsta de 14 ani si nu se schimba la implinirea varstei de 18 ani, ea are o valabilitate de 10 ani de la data eliberarii.
Carte de identitate se schimbă la vârsta de 18 ani pentru că se eliberează cu această ocazie şi cartea de alegător. Persoanele trebuie să se prezinte la ghişeu cu certificatul de naştere (copie şi original), actul de spaţiu al locuinţei, timbru fiscal de 4 lei şi chitanţă care să dovedească plata cărţii în valoare de 7 lei. Părinţii fiind morţi , dacă sunt singurii copii, ei sunt moştenitori dar până se face succesiunea pot să ia de la primărie (registrul agricol) o adeverinţă în care să se specifice că defuncţii figurau cu o casă de locuit în registrul agricol şi să se specifice că ei sunt decedaţi. Cel mai bine este să mergeţi la ghişeul serviciului de evidenţă şi persoanele de acolo vă vor lămuri.
Sora dvs. prezinta organelor de la Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoanei , toate documentele ( cerere tip, certificat nastere , cartea de identitate avuta pana in prezent, contractul de spatiu, certificatele de deces ale parintilor. taxa pt noua carte de identitate, taxa de timbru- toate documentele sa fie si in original si copie) si nu va exista nicio problema in obtinerea noi carti de identitate.
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Am fost de dimineata impreuna cu sora minora la Politie si am lamurit situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare adresa buletin adrian123 adrian123 De ce-ai nevoie sa-ti schimbi adresa din buletin in caz de mutare? Sa zicem ca te muti de la un parinte, la celalalt parinte. Al doilea parinte, care detine ... (vezi toată discuția)
Buletin in 7 zile emma91 emma91 Oameni buni, dati-mi un sfat, va rog! De mult timp nu mai traesc in Romania si buletinul meu a scazut de ceva timp. Am nevoie de el cat de urgent, ce pot face? ... (vezi toată discuția)
Anulare domiciliu pe actul de identitate gane didel gane didel Buna ziua. Am o problema de stabilire de domiciliu intr-un mod abuziv si anume: Acum 9 ani am luat pt. a locui in casa mea, ramasa ca mostenire de la tata ... (vezi toată discuția)