avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare bani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare bani

Conform OUG 387/2009 absolventii lic. pedagogice sau de colegii universitare pedagogice nu mai sunt obligati sa parcurga modulul psihopedagogic in facultate, recunoscandu-li-se acest drept prin ac. ord. Or eu, am fost obligata sa achit anul trecut taxa pe un an de zile la facultate, cu toate ca le-am explicat acest lucru, mai ales ca si lucrez in invatamant, am gradul II si absolventa atat de lic pedag. cat si de CUI. (sunt la continuare de studii la Litere iar examenele aferente modulului mi-au fost echivalate prin diploma de Colegiu).
Imi mai pot recupera acesti bani sau "ce a papat lupul e bun papat"?X-(
Cel mai recent răspuns: miha29ela , utilizator 13:50, 6 Septembrie 2010
Din pacate necunoasterea legii nu este un motiv...trebuia sa cunoasteti legea....asa ca nu erati obligata sa parcurgeti modulul...trebuia sa aveti doar o adeverinta de grad didactic, pe care sa o prezentati la facultate , atat si nimic mai mult.Deci banii...nu ii mai vedeti....De pilda si eu am facut un curs de psihopedagogie speciala...scoala trebuia sa-mi dea acesti bani dar cand a fost vorba de plata...aleluia!!!!Traim in Romania , sa nu uitati...nici dv. , nici urmasii ,urmasilor dv . si ai nostri!!!!.
Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2010
Serban Tanase, Consultant asigurari
Legea a aparut in octombrie, dupa ce am fost inscrisi si obligati sa platim taxa.
Ordonanta completeaza o lege mai veche....asa ca trebuia sa stiti....nu erati primita la definitivat si apoi la grad 2,fara modul pedagogic.
Cred ca nu m-am facut inteleasa. Eu le-am explicat ca nu mai este nevoie sa mai fac acest modul in cadrul fac. intrucat sunt deja absolventa de lic. ped. + CUI , dar dumnealor nu au vrut sa auda si ne-au obligat sa achitam taxa. Asadar, in ce conditii se mai pot recupera acei bani, intrucat eu consider ca s-a facut un abuz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

incadrarea corecta pe post in invatamant cristina ivu cristina ivu Sunt invatatoare cu liceul pedagogic la baza si licentiata in psihologie. La scoala nu am putut beneficia de statut de institutor si nici de profesor in primar ... (vezi toată discuția)
Incadrare invatamant dalia nicoleta dalia nicoleta lucrez ca educatoare, am aboolvit colegiul pedagogic, prin urmare ministerul invatamantului mi-a acordat dreptul de a profesa apoi am absolvit facultatea de ... (vezi toată discuția)
Ordinul 6052/2009( m.of.926/30dec 2009) mihaellav mihaellav Buna seara.Sunt educatoare -institutor 1 la o gradinita din bv.Va rog foarte mult sa ma ajutati in clarificarea unor denumiri / termeni .Astfel : -sunt ... (vezi toată discuția)