avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cerere de judecare in lipsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cerere de judecare in lipsa

buna ziua,sunt martor intr-un proces de talharie,mai exact un ins a talharit un altul,i-a furat lantul de aur....dupa un timp mi l-a vandut mie spunandu-mi ca este bun personal...politia a arestat hotii, au aflat ca lantul mi l-au vandut mie....am fost la politie,am dat o declaratie,am predat lantul si acum cateva zile am primit citatie sa ma prezint martor in proces....nu doresc acest lucru deoarece mi-e teama de o eventuala razbunare a talharilor....am inteles ca pot trimite o cerere catre instanta care judeca cauza prin care sa solicit ca nu doresc sa particip la proces,nu ma constitui parte civila deci nu doresc sa-mi recuperez banii pe lant...va rog sa ma ajutati sa formulez aceasta cerere...multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 15:55, 7 Septembrie 2010
D-le presedinte,
Subsemnatul...cu toate datele-solicit in dosarul nr. le aveti pe citatie- ca sa nu ma prezint, si invocati un motiv,..., mentinandu-mi declaratiile date deja in faza de cercetare, nu ma contitui parte civila, si nu am nici o pretentie de la inculpati.
semnatura si data


D-lui Presedinte al Judec ...
Sa o trimiteti ca sa ajunga inainte cu 5 zile fata de termenul din citatie.
daca judecatorul va face excel de zel, va putea sa dispuna aducerea dv cu forta, prin mandat de aducere si/sau sa va amendeze.
daca aveti noroc, va va lasa in pace. depinde de cate probe (nu) are la dosar...
~ Conținut șters la cerere ~
Daca sunteti martor sunteti obligat sa va prezentati pentru audiere in fata instantei, in sens contrar puteti fi amendat si adus cu mandat de aducere.
De asemenea daca sunteti martor, nu va puteti constitui parte civila in procesul penal, doar partea vatamata are aceasta posibilitate si nu si martorul.
Exista si varianta protejarii martorului. Confrom prevederilor Codului de procedura penala , in anumite situatii, daca exista probe sau indicii temeinice, ca prin prezentarea dumneavoastra în fata organului judiciar si declararea unor fapte sau imprejurari ale cauzei, ati putea pune in pericol viata, integritatea corporala, ori libertatea dumneavoastra sau a altor persoane, procurorul sau instanta de judecată poate încuviinta ca datele de identificare ale dvs. sa nu fie declarate si sa vi se atribuie o altă identitate sub care sa apareti in fata organului judiciar.In această situatie datele dumneavoastră reale vor fi consemnate intr-un proces – verbal care se va pastra in conditii de maxima siguranta..Tot pentru a asigura protectie celui ce depune marturie, procurorul sau instanta de judecata poate dispune ca audierea martorului sa se faca prin intermediul mijloacelor tehnice specifice (audio si video), fara a fi necesara prezenta acestuia in fata organului judiciar.
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
ContSters47264, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie toni1206 toni1206 Buna ziua! As dori un sfat daca se poate in legatura cu urmatoarele: In urma cu doi ani am fost victima unei talharii, in urma careia mi s-a furat geanta cu ... (vezi toată discuția)
Ce calitate am in fata instantei de judecata ? SPavel SPavel Buna ziua ! Recent am fost citat ca martor intr-un dosar penal L.78/2000 art.13/2 ( privind vinzarea unui imobil unde sunt coproprietar in cota de ½ parte ) . ... (vezi toată discuția)