avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce calitate am in fata instantei de judecata ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce calitate am in fata instantei de judecata ?

Buna ziua ! Recent am fost citat ca martor intr-un dosar penal L.78/2000 art.13/2 ( privind vinzarea unui imobil unde sunt coproprietar in cota de ½ parte ) .
Initia in timpul cercetarilor efectuate de catre Parchet si D.N.A. ( cercetari efectuate la inceput „ IN REM „ ) am fost citat si audiat ca parte vatamata iar in declaratiile date am specificat ca ma contitui parte civila
Inainte de audiere ca martor , in fata instantei de judecata am aratat ca ma constitui parte civila asa cum am declarat si in timpul cercetarilor . Tot cu aceasta ocazie am prezentat si procura autentificata a coproprietarilor executati silit ( care au calitatea de parte civila in acest dosar ) si declaratia mea de martor depusa prin registratura . Dupa ce instanta respinge cererea mea ca parte civila pe motiv ca este tardiva , depun juramantul ca martor , iar reprezentantul D.N.A-ului si reprezentatii apararii arata ca este un caz unicat si nu pot sa am calitatea de reprezentant conventional si martor in acelasi timp , mai mult ca procura mea autentificat , ca pot sa angajez avocat , sa depun inscrisuri etc. ..... nu este valabila . Pentru acest motiv instanta amana dezbaterea . Intrebarea: - pot sa declar apel inpotriva incheierii de sedinta privind calitatea mea de parte civila , unde si in cat timp ? - este valabila declaratia mea de martor depusa prin regisratura ? - pot sa declar la termenul urmator ca mentin declaratiile date in faza de cercetare si cele declarate in declaratia depusa prin registratura si nu am nimic de declarat in plus ? - dupa parerea dumneavoastra ce calitate am in acest proces .... parte civila , mandatar coventional sau martor ?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra .
Cel mai recent răspuns: SPavel , utilizator 10:41, 3 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Pana cand instanta nu va schimba calitatea, deocamdata aveti doar calitatea de martor. Puteti ataca hotararea instantei cu calea de atac prin care sa criticati tocmai faptul ca nu v-a schimbat calitatea.
Daca aveti procura speciala de reprezentare a partilor civile in proces, aveti calitatea de mandatar conventional al partii civile, calitate incompatibila cu calitatea de martor.
Astfel, orice declaratie data de dvs. in calitate de martor este afectata de subiectivitatea pe care o puteti manifesta in calitate de reprezentant al partii civile. (practic marturia dvs. nu este luata in considerare pentru ca este subiectiva).
VA MULTUMESC !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor in proces penal SPavel SPavel Buna ziua ! In urma cu aprximativ 5 ani am depus o plangere la Parchet si am solicitat efectuarea de verificari si cercetari intr-un dosar ... (vezi toată discuția)
Recuperarea cheltuielilor de judecata SPavel SPavel Buna seara ! Sunt mandatar conventional a partilor civile intr-un proces penal , care a durat aproape 3 ani ( cercetari penale - curtea de apel - inalta ... (vezi toată discuția)