la inceperea activitatii mele la societate unde lucrez, am fost pus de administratorul societatii sa intocmesc o documentatie. Am intocmit-o cum am considerat ca e mai bine si am dat-o din nou spre aprobare administratorului. Acesta a citit-o si a cerut si parerea unui alt angajat cu rang mai inalt ca mine. Acesta dupa cateva zile a fost chemat de administrator pentru ai cere parerea cu privire la ceea ce am realizat. Acest angajat a venit si la intrebarea administratorului ce parere are despre documentele respective, acesta a rabufnit, facandu-ma prost, imbecil....si in toate felurile (vadit deranjat de ceva). M-am simtit prost pentru ca eram si nou angajat in societate si mi-a fost frica ca aceste jigniri aduse sa nu imi pericliteze imaginea inca de la inceput. Am facut o plangere la administratorul societatii, care a inteles situatia si a zis ca mi-am facut datoria bine si a sanctionat angajatul respectiv cu avertisment scris.
Intrebarea este> As putea sa actionez in instanta pe respectiva persoana pentru a-i cere daune morale pentru jignirile aduse?
Puteti sa o "actionati" pe respectiva persoana in instanta... dar trebuie luat in considerare faptul ca aveti mari sanse, ca sa nu zic enorme, sa aveti parte de o dezamagire si mai mare.
Au fost cazuri mult mai serioase si mai complexe cand nu s-au acordat daune morale, dar apoi pentru niste injuraturi la serviciu....