avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune morale - jigniri aduse de coleg
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune morale - jigniri aduse de coleg

la inceperea activitatii mele la societate unde lucrez, am fost pus de administratorul societatii sa intocmesc o documentatie. Am intocmit-o cum am considerat ca e mai bine si am dat-o din nou spre aprobare administratorului. Acesta a citit-o si a cerut si parerea unui alt angajat cu rang mai inalt ca mine. Acesta dupa cateva zile a fost chemat de administrator pentru ai cere parerea cu privire la ceea ce am realizat. Acest angajat a venit si la intrebarea administratorului ce parere are despre documentele respective, acesta a rabufnit, facandu-ma prost, imbecil....si in toate felurile (vadit deranjat de ceva). M-am simtit prost pentru ca eram si nou angajat in societate si mi-a fost frica ca aceste jigniri aduse sa nu imi pericliteze imaginea inca de la inceput. Am facut o plangere la administratorul societatii, care a inteles situatia si a zis ca mi-am facut datoria bine si a sanctionat angajatul respectiv cu avertisment scris.
Intrebarea este> As putea sa actionez in instanta pe respectiva persoana pentru a-i cere daune morale pentru jignirile aduse?
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 22:51, 18 Noiembrie 2007
Puteti sa o "actionati" pe respectiva persoana in instanta... dar trebuie luat in considerare faptul ca aveti mari sanse, ca sa nu zic enorme, sa aveti parte de o dezamagire si mai mare.

Au fost cazuri mult mai serioase si mai complexe cand nu s-au acordat daune morale, dar apoi pentru niste injuraturi la serviciu....
Puteti face chiar si o plangere penala pentru calomnie sau insulta, depinde exact ce v-a spus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnia, santajul Birou de Mediator Tatiana Calaras Birou de Mediator Tatiana Calaras Buna seara, stim cu totii ca insulta si calomnia numai sunt incriminate in art 205 si art.206 CP .......dar....am o problema cu matusa mea care imi trimite ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,aș dori un sfat, constant și de vreme îndelungată îmi sunt aduse injurii ... Vale Valentina Z Vale Valentina Z Bună ziua,aș dori un sfat,costant și de vreme îndelungată îmi sunt aduse injurii,jigniri,daune morale,de către o persoana în vârstă,m-a jignit chiar ... (vezi toată discuția)
Angajat agresat verbal sau jignit alinliliana alinliliana Buna ziua, Avem cativa manageri in depozitul unde lucrez care si-au facut o obisnuinta din a \" tipa\" , \" urla\" la angajati pentru diferitele greseli pe ... (vezi toată discuția)