avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... disjungere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

disjungere?

Am un litigiu de dreptul muncii in care se cere anularea dispozitiei privind incetarea de drept a contractului de munca pt limita de varsta +plata indemnizatie de conducere, diferenta de salariu, daune morale

Cer disjungerea capatului de cerere referitor la anularea dispozitiei si mutarea pe contencios sau las cauza asa cum e?? Ca art. 1 din Legea 554/2004 zice ca, orice persoana vatamata intr-un drept al sau de catre o autoritate publica printr-un act administrativ se poate adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului.




Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
swamerra, utilizator
Cel mai recent răspuns: swamerra , utilizator 21:01, 9 Septembrie 2010
Nu puteti cere disjungerea daca este un litigiu de munca, precum ati spus, prin urmare ii va fi aplicabila legislatia muncii, nu cea a contenciosului administrativ. Art. 1 din Legea 554/2004 se refera, dupa cum se poate observa, la un act administrativ al unei autoritati/institutii publice.
Doar daca decizia este emisa de o autoritate/institutie publica, in calitate de angajator, atunci litigiul se va judeca pe instanta competenta de contencios administrativ.
este un act emis de o autoritate publica -angajator
In ce functie erati incadrat , functionar public sau personal contractual?
personal contractual. si e o dispozitie emisa de primar.
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
swamerra, utilizator
Litigiul este de competenta Tribunalului - Sectia litigii de munca si nu a instantei de contencios administrativ.

Alte discuții în legătură

Anularea unei dispozitii emise de primarie melcsy melcsy cum pot sa cer anularea unei dispozitii date de primarie? adica dispzitia de sistare lucrarilor de constructii?avem si autorizatie de construire si acordul ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie impotriva dispozitiei primarului rataxen rataxen Buna seara Imi puteti spune care este termenul de contestatie la instanta de contencios impotriva dispozitiei primarului de retinere a unor sume incasate ... (vezi toată discuția)
Competenta materiala ionu roman ionu roman Litigiile privind functionari publici- litigii de munca sunt de competentza Curtii de Apel sau a tribunalului? are Tribunalul competenta exclusiva pe ... (vezi toată discuția)