avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Termen contestatie impotriva dispozitiei primarului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Termen contestatie impotriva dispozitiei primarului

Buna seara
Imi puteti spune care este termenul de contestatie la instanta de contencios impotriva dispozitiei primarului de retinere a unor sume incasate nelegal
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:10, 1 Decembrie 2010
Solicitati mai intai primarului (in 30 de zile de la comunicarea ei) revocarea dispozitiei si aratati motivele pentru care o considerati nelegala.
Aceasta e procedura prealabila.
Primarul are la dispozitie un termen de 30 zile pentru a va raspunde.
Daca raspunsul nu va multumeste sau nu-l primiti in termen, in 30 de zile de la comunicarea raspusnului sau de la expirarea termenului de raspuns formulati actiune la sectia contencios administrativ.
Asta in cazul in care sunteti functionar public.
Daca sunteti personal contractual, adresati-va tribunalului, sectia litigii de munca.
Art 85 alin 2 din Legea 188/1999 republicata prevede
(2) Impotriva ordinului sau dispozitiei de imputare functionarul public in cauza se poate adresa instantei de contencios administrativ.
sa inteleg de aici ca se trece peste procedura prealabila
Nu, nu se "trece peste" procedura prealabila. Va adresati instantei de contencios administrativ respectand prevederile Legii nr. 554/2004. Aceasta inseamna si formularea plangerii prealabile prevazute la art. 7, alin. (1) din acest act normativ, prevedere care are caracter imperativ.

Ultima modificare: Miercuri, 1 Decembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia lipsei procedurii prealabile DIA63 DIA63 Sunt functionar public si am fost sanctionat disciplinar,am primit decizia de sanctionare in care era trecut termenul de 30 de zile in vederea contestarii la ... (vezi toată discuția)
Retineri din salariu functionar public corin1994 corin1994 In urma cu 3 ani am fost angajat ca functionar public si mi s-a comunicat un salariu. Acum in baza art 84 lit b si art 85 alin 1 si 2 din Legea 188/1999 s-a ... (vezi toată discuția)
Temeiul legal al termenului de contestare a sancþiunii disciplinare dispuse în cazul unui funcþionar public Laurys Laurys Buna ziua, Ma puteti ajuta cu urmatoarea informatie: care este termenul in care poate fi contestata decizia de sanctionare disciplinara aplicata prin ordin ... (vezi toată discuția)