avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... daca nu mi s-a ridicat masina si nici nu am primit ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

daca nu mi s-a ridicat masina si nici nu am primit vreo hartie la mana e posibil sa imi vina o amenda acasa?

buna ziua
azi am fost pusa in urmatoarea situatie: am parcat regulamentar (in sensul ca nu era nici un semn in locul respectiv de stationare sau oprire interzisa), am lasat masina pe avarii si am fost 5 minute pana in piata sa cumpar rosii.cand m-am intors la masina cei de la firma de ridicari masini se pregateau sa o ridice si pe a mea.
mentionez ca masina nu e a mea, ci a firmei de leasing, pe talon eu apar doar ca utilizator, nu sunt inca proprietarul ei.
si le-am explicat domnilor ca am parcat pt mai putin de 5 minute si ca sunt gravida si ca nu am voie sa am socuri emotionale si ca am nevoie de masina sa ma duc la ecografie la medlife. ca stau la 5 minute de piata, dar ca nu pot veni pe jos ca nu am voie, recomandarea doctorului.am fost extrem de calma si le-am explicat ca ei isi fac treaba si sa faca ce considera dansii.
au lasat insa masina jos imediat si m-au intrebat daca am 270 ron sa le dau pe loc. le-am zis ca nu am la mine, pt ca urma sa las rosiile acasa si sa iau bani pt a ma duce la ecografie de bebe.au zis ca ma asteapta 5 minute mai in fata putin de locul unde vroiau sa imi ridice masina. dar sa nu dureze mai mult de 5 minute.le-am zis ca au adresa mea (i-am dat domnului politist talonul, permisul si buletinul) si ca da, sunt inapoi in 5 minute.doar ca eu nu aveam acasa decat euro, pana am ajuns acasa sa iau banii, pana am schimbat banii la banca, a durat 25 minute.asa ca la intoarcerea in acel loc nu i-am gasit si a trebuit sa plec sa ajung totusi la ecografie.nu stiu daca au facut poze inainte sa ajung eu la masina ca nu am observat.
intrebarea mea este: in cazul in care masina nu mi-au ridicat-o si nici nu am primit nici un proces verbal sau vreun document la mana, este totusi posibil sa primesc acasa ceva?
nu am semnat nimic, nu am avut decat cu acei domni o discutie de 5 minute.
politistul comunitar a notat nr de la masina mea pe o foaie de hartie asta e tot ce stiu, ca a zis dansul ca daca nu platesc pe loc, ii trimite acasa amenda si imi iau si puncte de penalizare de la politie si nu mai stiu ce.
motivul invocat de politistul comunitar pt parcarea mea neregulamentara mentionez ca a fost faptul ca aveam mai putin de 50 m de la intersectie. nu stiu daca asa si era ca nu am stat sa masor atunci. imi era deja foarte rau.
mentionez si ma repet totul a fost strict verbal.
astept cu interes raspunsul cuiva care se pricepe si care poate a trecut prin aceeasi situatie.
multumesc
Cel mai recent răspuns: saintsilviu , utilizator 18:32, 30 Noiembrie 2010
multumesc oricum pt timpul acordat citirii notei mele si pentru timpul pe care l-ati acordat formularii unui raspuns pentru mine
Doamna, eu nu judec pe nimeni, nu cunosc situatia, nu va cunosc pe dv., eu va spun ce impresie mi-a facut povestirea dv. E o parere, prima, poate fi total eronata sau corecta, NU CONTEAZA, asa mi-am format-o eu.

Repet: parcare exista numai in locuri special amenajate de administratorul drumului, se cheama PARCARE, se arata cum sa se parcheze masinile acolo, cat costa, daca e cu durata determinata etc.
In rest, se cheama imobilizare voluntara sau stationare si poate fi atat regulamentara, cta si neregulamentara. Dar e alta treaba.
Eu nu am spus ca dv. ati stationat incorect, ca nu stiu, cred numai ca nu era parcare atata timp cat nu ati precizat ca exista un semn de parcare.
Cat despre avarii, nu intru in detalii, dv. ati spus ca ati lasat masina pe avarii, nu ca le-ati uitat... E vina mea ca am citit cu atentie?

Oricum, politia comunitara nu da amenzi rutiere, sigur era comunitar politistul? Ca atunci l-ati lasat sa scape ieftin... trebuia stresat putintel.

Imi pare rau ca am analizat mai mult decat va doreati mesajul dv., pur si simplu luati-l ca un defect profesional; daca ati fi primit o amenda cu PV si il atacati, asa s-ar fi analizat si in instanta diferite elemente de fapt din intamplarea istorisita de dv.
Mai mult decat ce impresie mi-a facut un element sau altul, nu am avut intentie sa subliniez; nu este nimic personal, as fi analizat similar aceleasi fapte si la oricare alta persoana. La fel cum imi pare ca schimbati povestea cu avariile: imi pare ca ma luati la fel de naiva ca pe domnii politisti; sigur, este numai o alta impresie si e posibil sa fie total gresita.
Imi pare rau daca m-am facut gresit inteleasa.

O zi frumoasa!
Exact la fel am patit si eu azi,in Brasov.Full peste tot, n-aveam unde parca pt 2 minute pt a lua 2 foi de la o persoana,am parcat neregulamentar sub oprire interzisa cu indicatorul de ridicare a automobilelor(stiam la ce risc ma expun dar am zis ca ar fi chiar nesimtire pt 2 minute mai ales ca nu incurcam pe nimeni).Ma intorc la masina ,ei deja se pregateau(cred ca de ridicat) facand poze la numar.I-am intampinat cu bun simt explicand ca am stat 2 secunde ei fiind recalcitranti au zis ca trebuie sa platesc 76 lei daca vreau pe loc amenda pt ca am ajuns inainte sa o ridice,nu am acceptat,iar el a zis ca imi va veni acasa 380lei(asta fiind defapt amenda de ridicare a masinii) si m-am suit in masina neprimind nici o foaie amenda instiintare de la ei si am plecat.Am incercat sa ma interesez ce se poate intampla dar nu am gasit nimic nicaieri.Doar asta am gasit "Regulamentul spune că dacă şoferul ajunge la maşină înainte de începerea operaţiunii de ridicare şi achită 76 de lei îşi recuperează maşina pe loc." eu nici nu am platit nici nu mi-au luat masina.Se poate sa imi vina acasa ceva pe baza fotografiilor?Din cate stiu ei cei de la ridicari nu au dreptul sa dea amenzi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare ridicare auto FeelLikeANut FeelLikeANut In data de 4 mi-a fost ridicata masina aflata la 1m distanta de un indicator de parcare (1m dupa indicator, asadar regulamentar) motivul ridicarii pe care-l ... (vezi toată discuția)
Ridicare masina gloria v. gloria v. Buna seara, astazi mi s-a ridicat masina de langa Casa Pensii Vitan (cred ca sect 3) de sub nas. Nu era niciun loc de parcare si am lasat masina pe avarii ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru ridicarea masinii in viena. ologsc ologsc Sunt student in Viena unde mi-a fost ridicata masina pentru ca am parcat pe un loc destinat handicapatilor. Am fost sa imi recuperez masina din parcul firmei ... (vezi toată discuția)