avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... creditele ipotecare in franci
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

creditele ipotecare in franci

Buna seara.Ma numesc Elena I. si ca majoritatea romanilor cu credite ,stau si imi storc mintea-ce naiba e de facut?Am facut 2 credite in 2007 ,unul ipotecar si unul de nevoi pers.amandoua in CHF si la aceeasi banca.(56000CHFcu rata lunara de 410franci pe35 de ani si celalat 14600CHF=250franci rata lunara PE 10ANI)
As dori sa va intreb,de ce cand am fost la banca si am spus ca vreau sa schimb moneda de credit in euro ,adica sa il refinantez la ei cu un alt credit in euro la care aveau dobanda de 6,2 iar eu la franci de 8,04 mi-au spus ca nu au cum ...ca nu ar avea nu stiu ce sistem....(initial mi-au spus ca ce iau pe mere dau pe pere...dar de fapt cred in continuare ,nu este asa)
Acum cu noua lege 50...la ce ar trebui sa ma astept...act aditional...trebuie sa fac ceva...in contractul de ipoteca spune ca -nivelul dobanzii variabile este egal cu indicile de referinta al bancii pentru creditul acordat (era 6 la momentul acela)plus marja 0 puncte procentuale.
Ma chinui sa refinantez...nu reusesc,daca ar fi sa vind, as ramane sa platesc rata la cel de nevoi personale(am dat avans pt apartament)mai bine stau cu chirie decat sa platesc 22mil rata,nu stiu ce sa fac.#-o
Cel mai recent răspuns: cristinatanase83 , utilizator 13:28, 5 August 2011
www.avocatnet.ro/content/for...
vedeti aici, ratele sunt umflate ilegal - nu exista "indice de referinta al bancii"

Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator
buna ziua!
am si eu un credit ipotecar in franci luat in aprilie 2008 ,am imprumutat de la banca 69000 euro =113115 chf de la 14 mil rata acum a ajuns 24 mil in conditiile in care salariile nu s au marit ,ci au scazut,francul a crescut iar apartamentele de la 75000 de euro acum au ajuns la 40000 euro,daca nu voi mai putea plati creditul mi se va face executare silita sau pot vinde dar tot nu achit ce se intampla cu diferenta au dreptul sa mi puna poprire pe salariu ,ce vina am eu ca au scazut valoarea apartamentelor,e legal asa ceva,ce solutii am ca reesalonarea se pare ca nu e o solutie,pana acum am achitat dobazi de 20 de mii de euro dar acesti bani am inteles ca nu se scad de nicaieri sunt disperata,mai am si un bebe de 2 ani,ce este de facut va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum primesc suport de la banca? vi5an vi5an Buna ziua, Am achizitionat o garsoniera in 2009 cu 60k eur. Creditul este facut in franci elvetieni.De atunci si pana acum a crescut rata pe luna de la 12 ... (vezi toată discuția)
Crestere rate la banca fara explicatii AnWiEn AnWiEn Buna ziua, am luat un credit ipotecar in franci si un credit nevoi personale cu garantii ipotecare in euro, in anul 2008 pe o perioada de 25 ani de la defuncta ... (vezi toată discuția)
Restante la credite ipotecare Nony1902 Nony1902 Buna seara. As dori sa aflu ce \"inseamna\" o executare silita a unui credit ipotecar. Mai exact, am un asemenea credit prin care mi-am achizitionat o locuinta ... (vezi toată discuția)