avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum primesc suport de la banca?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum primesc suport de la banca?

Buna ziua,

Am achizitionat o garsoniera in 2009 cu 60k eur. Creditul este facut in franci elvetieni.De atunci si pana acum a crescut rata pe luna de la 12 mil la 17 mil. Intre timp firma la care lucram a intrat in insolventa, iar acum salariul meu nu mai acopera rata. Am luat legatura cu banca la care am creditul si mi-au spus ca nu ii intereseaza acest detaliu si ca singura varianta este sa fac o restructurare. adica timp de un an de zile sa achit decat dobanzi, fara sa se adauge vreun franc la rata propriu-zisa. Ceea ce am si facut. Adica momentan a scazut de la 17mil la 12. Ceea ce nu ma ajuta deloc, in conditiile in care venitul meu nu depaseste 10 mil/luna.
Garsoniera nu poate fi vanduta, pentru ca la ora actuala ea nu mai valoareaza cat am dat pe ea. Nu am niciun alt imobil pe care sa-l pun garantie - ca sa pot face o refinantare. Ca sa inchid creditul, ar insemna sa vand garsoniera care valoarea undeva la maxim 30mii de euro..si sa depun diferenta la banca. ceea ce este imposibil.
Intre timp -din cauza faptului ca francul a crescut atat de mult din 2009 pana in prezent, daca facem un calcul-eu am de inapoiat bancii nu 60 mii cat am luat imprumutul, ci 90 de mii.
Spuneti mi va rog ce sanse am sa gasesc o solutie viabila si care sunt consecintele in momentul in care nu voi mai avea posibilitatea sa achit vreun ban.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: SEBASTIAN VITTA , Expert judiciar 13:59, 28 August 2012
Daca nu mai platiti veti ajunge la executare, executorul va vinde garsoniera, va recupera cca 30 k, percepe si el un onorariu, iar apoi vi se pune poprire pe salariu daca nu aveti alta propietate sa o execute pentru restul sumei de plata. Veti ramane cu 60% din salariu , dar fara garsoniera, si cu niste plati efectuate si cu datorii la banca.

Nota;
Ati pierdut la paritate: raportul euro/chf a crescut din 2009 pana acum cu vreo 25 % , in prncipiu pe vreme de criza se intareste valoarea lucrurilor stabile : monede sigure (CHF), metale pretioase (aurul).
Dupa ce trece criza, va fii nevoie de EUR si $ pentru investitii, astfel ca CHF va scadea in raport cu EUR.
Moneda de schimb imobiliar ramane EUR, astfel ca dupa criza veti plati mai putin in euro. Totusi salariul d-voastra este in lei, care s-au devalorizat deasemenea din 2009 pana acum.
Sfatul meu : incercati sa platiti.
Foarte multi tineri sunt in situatia dumneavostra din pacate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Francul elvetian anghelgeorgiana anghelgeorgiana buna ziua.ma poate lamuri si pe mine cineva cat mai poate creste francul elvetian?mentionez ca am credit in franci.ce sanse sunt sa scada cotatia lui pe piata ... (vezi toată discuția)
Creditele ipotecare in franci eli7526 eli7526 Buna seara.Ma numesc Elena I. si ca majoritatea romanilor cu credite ,stau si imi storc mintea-ce naiba e de facut?Am facut 2 credite in 2007 ,unul ipotecar si ... (vezi toată discuția)
Francii elvetieni - credite cu probleme negulescucamelia negulescucamelia In 2007 am obtinut un credit in valoare de 25.000 de franci elvetieni fara ipoteca . La acea vreme, rata ce-mi revenea lunar echivala cu aproximativ 8 milioane ... (vezi toată discuția)