avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda art. 36 din OUG nr. 195/2002
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda art. 36 din OUG nr. 195/2002

Am o nedumerire si as dori sa ma clarificati, chiar daca cred ca este cam tarziu ca sa mai fac vreo contestatie,,,,
Sotul meu (cetatean strain) a fost amendat in urma cu aproape 4 luni cu 60 de lei conform prevederilor art. 36/ OUG 195/2002R.
El nu vorbeste limba romana, o astepta pe sora mea in fata autogarii Roman, era afara din masina, iar politistii, cand s-a apropiat de masina i-au spus ca a incalcat legea, parcand intr-un loc nepermis (cu toate ca acolo mai erau parcate si alte masini) si l-au amendat dandu-i o chitanta nedatata si fara vreun pv.
Cu toate acestea pe chitanta este trecut numarul unui pv.
Nedumerirea mea este:
acest art. 36 este pentru parcare ilegala?
Daca da, de ce nu i-a fost inmanata o copie a pv si de ce acest pv nu a ajuns la domiciliul nostru in Italia?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:29, 7 Septembrie 2010
Art. 36 din OUG 195/2002 prevede:
(1) Conducătorii de autovehicule şi persoanele care ocupă locuri prevăzute prin construcţie cu centuri sau dispozitive de siguranţă omologate trebuie să le poarte in timpul circulaţiei pe drumurile publice, cu excepţia cazurilor prevăzute in regulament.
(2) Pe timpul deplasării pe drumurile publice, conducătorii motocicletelor, mopedelor şi persoanele transportate pe acestea au obligaţia să poarte cască de protecţie omologată.
(3) Conducătorilor de vehicule le este interzisă folosirea telefoanelor mobile atunci cand aceştia se află in timpul mersului, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip maini libere.

Politistul trebuia sa intocmeasca un proces verbal de contraventie. In acest mod de a proceda sotul dvs a pierdut posibilitatea de a contesta procesul verbal de contraventie si de a castiga procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am condus un moped 49cm fiind sub influenta alcoolului tupac83 tupac83 Am si eu o nelamurire daca conduci un moped cu capacitatea cilindrica 49cm sub influienta alcoolului pot fii sanctionat de militieni? si in cat consta ... (vezi toată discuția)
Amenda Indecis Indecis Buna ziua, am fost oprit de catre politia rutiera si mi s-au cerut actele la control. Din pacate nu le-am avut la mine, dar am dat toate datele din buletin si ... (vezi toată discuția)
Contestatie pentru anularea pv contraventie (amenda radar) timplaru timplaru In data de 11.01.2010 am fost sanctionat de un echipaj al Politiei Rutiere Craiova pentru depasirea vitezei in localitate (72 km/h) cu amenda (4 puncte-amenda) ... (vezi toată discuția)