avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorea pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorea pensiei alimentare

Am fiu de 9 ani , cu tatàl copilului nu am fost càsàtorità.Am cerut pensie dupa opt ani si jumatate a copilului,sunt doua luni de cind el le achita,dar suma stabilita e f mica ,Cum as putea sa fac ca sa majorez suma pensiei alimentare. Eu imi doresc ca wel sa nu poata achita si ca sa-l decad din drepturi. ce trebuie si cum sa fac'???multum anticipat
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 08:25, 8 Septembrie 2010
Neplata pensiei alimetare (oricat de mare sau mica ar fi ea), nu duce la decaderea tatalui din drepturile parintesti.

Pensia de intretinere se stabileste in limita de maxim 1/4 din veniturile tatalui pentru un copil, si maxim 1/3 pentru doi copii, dar raportata la nevile minorului.
Daca nu suntei multumita de suma stabilita, puteti promova actiune de majorare a pensiei de intretinere pana la maximul stabilit.
Actiunea privind majorarea pensiei de intretinere este scutita de plata taxei judiciare de timbru si a timbrului judiciar.
ARt.10 din Codul de procedura civila a instituit, in vederera protejarii interesului superior al copilului, competenta teritoriala alternativa , asadar, va puteti adresa fie instantei in a carei raza teritoriala domiciliati, ca reclamant , fie instantei in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul.


Decaderea din drepturile parinteste este o sanctiune grava, care este operanta in cazul unor fapte reprobabile , exercitate asupra minorului.
Iar intelegere , in acest sens, pentru a eluda dispozitiile normative cu privire la pensia de intretinere nu poae exista , fiind nula absoluta.
Pentru inceput, sesizati instanta de judecata si faceti demersuri in vederea obtinerii inscrisurilor care arata veniturile obtinute de fostul sot , ce prezinta caracter de continutate.

Dreptul la pensie este al copilului, iar parintii nu pot dispune de el .

Daca se va stabili majorarea pensiei , sumele de bani vor fi platite de la data introducerii actiunii.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere marire pensie alimentara szocsklara11 szocsklara11 Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa obtin o marire de pensie alimentara deoarece eu nu am fost prezenta la judecatorie la divort unde au ... (vezi toată discuția)
Intretinere student Rolli Rolli Buna ziua. Va rog sa-mi dati un sfat intr-o problema delicata: eu si sotul meu avem un copil - student la zi, in varsta de 21 ani. Pentru ca nu participa, ... (vezi toată discuția)
Proces paternitate flori_68 flori_68 Am fost casatorita timp de 8 ani, din aceasta casatorie rezultand doi copii. Fostul sot a platit pensie alimentara pentru ei pana la 18 ani ai fiecaruia. Cel ... (vezi toată discuția)