avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Polita asigurare reasigurare BCR asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Polita asigurare reasigurare BCR asigurari

Buna ziua,

Posed o polita de asigurare facultativa a autovehicolelor la BCR Asigurari.
Am schimbat parbrizul spart in trafic de o piatra.Am platit fransiza de 100 euro, si m-am trezit ca trebuie sa mai platesc cateva sute de lei service-ului -RSA- o clauza atasata,dintre multe altele,inserate in cate o casuta fara o explicatie a ceea ce inseamna aceste prescurtari.Va rog ajutati-ma sa inteleg,inainte de a ma duce sa dau" foc" asiguratorului..
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 13:32, 10 Septembrie 2010
eu cred ca , dupa tot scandalul contractelor bancare, va veni si vremea celor de asigurare!:) doar putintica rabdare.......
in mod normal, cand te prezinti sa inchei o polita de asigurare, trebuie sa iti fie prezentate toate caluzele, eventual, sa iti fi inmanate conditiile de asigurare si persoana sa aiba timp suficient sa le studieze si, eventual, cand revine, sa i se dea si niste explicatii asupra nelamuririlor clientului, nu cand se produce cazul asigurat, sa fie invocate clauzele si interpretarile netransparente pentru un om obisnuit si nefamiliarizat cu terminologia asigurarilor.
Ceea ce sustine demonstrat de userul care a platit niste bani la asigurari si nu intelege nimic din ceea ce a platit, situatie inadmisibila intr-un stat democratic.#-o
Ar trebui sa aveti un tabel in polita de forma;
Suma asigurata =10000 ; Cotatia de prima anuala= 3%;
Prima anuala=SAxc.p.=10000x3/100 =300
daca nu aveti decat suma asigurata si prima anuala, aflati cotatia matematic:
c.p.= 300/10000 = 3/100=3%
Prima corespunzatoare sumei de reintregire o puteti calcula si direct:
Valoare despagubire x prima anuala/suma asigurata x nr. luni de la dauna pana la expirare polita/12.
In cazul dat: pentru o dauna de 5000 in luna 6 de asigurare:
5000x300/10000x6/12=75

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna clawdiw clawdiw am casco la omniasig din ianuarie 2010 am avut un acident la 2 saptamani dupa incheuerea contractului dupa c am reparat masina pe caso cei de la omniasig ma ... (vezi toată discuția)
Dauna totala + casco = probleme driverx driverx Buna ziua In urma cu doua saptamani, am fost lovit in plin intr-o intersectie de catre un sofer care n-a respectat semnul \"cedeaza trecerea\", fapt ... (vezi toată discuția)
Accident din vina mea cu casco la generali Marius C Marius C Am avut un accident de masina din vina mea, nu am vazut un indicator de cedeaza trecerea. Am dus masina la un service si au facut un deviz estimativ care se ... (vezi toată discuția)