avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salariat, probleme cu incadrarea in functie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salariat, probleme cu incadrarea in functie

Sunt salariat la o primarie din anul 2008 avand postul de Manager proiecte (contractual) conform legii 339/2007 , initial am fost incadrat ca debutant pe o prioada de 6 luni ulterior am facut cerere sa ma treaca la alta categorie de salarizare si sa ma incadreze conform legii 339/2007 articolul 10 alin 1,2 .
, ceea ce insemna sa fiu salarizat conform OUG 10/2008 Anexa 2b pct.1 .dar domnul secretar a refuzat sa faca aceasta operatiune .
In anul 2010 am fost reincadrat ca functionar public dar la reincaadrare nu s-a respectat incadrarea pe functie domnul secretar m-a incadrat cum a vrut el pe functia de asistent 3 conform OG 9 /2008 desi se specifica clar in legea 339/2007 ca indiferent daca esti angajat ca personal contractual sau functionar public salarizarea se face tot conform art. 10 din legea 339/2007 .
Mentionez ca fiind incadrat ca functionar public trebuia sa beneficiez si de 25% spor de dispozitiv , si nici acesta nu mi s-a acordat.
De aceea va rog daca se poate sa ma elucidati si pe mine din punct de vedere legal cui sa ma adresez mai departe .

Va multumesc anticipat .
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2010
eugen1986, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:52, 8 Septembrie 2010
cu siguranta o adresa catre ANFP va clarificanelamuririle sau eventualele "greseli". Succes
Legea 339 a creat o gramada de probleme de salarizare, mai ales de cand dl. Boc a blocat acordarea majorarii cu 75% a salariului de baza cu acele Norme de aplicare care nu au mai aparut niciodata. Nu cunosc problema in amanunt, insa legea 339 preciza ca salarizarea se facea conform anexei 2b la OG 10/2008 pentru ca, de obicei, managerii de proiect erau personal contractual (OG 10/2008 se aplica doar personalului contractual).
Reincadrarea pe functia publica trebuie facuta tinand seama de vechimea in specialitatea studiilor (nu e tot una cu vechimea in munca), si anume: pentru gradul profesional "asistent" minim 1 an vechime in specialitate, pentru gradul "principal" minim 5 ani, iar pentru gradul "superior" minim 9 ani. Daca in 2008 erati debutant, este clar ca nu puteati fi reincadrat pe un grad mai mare de "asistent" (totusi, opinia mea este ca ar fi trebuit sa vi se acorde treapta 1 de salarizare).
Acum, despre reincadrare: sa stiti ca secretarul n-o face chiar de capul lui. Ca sa obtina avizul ANFP, trebuie sa le inainteze acestora o serie de documente pentru verificarea fp propuse (ANFP-ul poate modifica propunerea primariei, daca considera ceva in neregula), si anume:
- copie a fisei postului initiale;
- copie a ultimului act de studii;
- comunicarea salariului avut ca si contractual;
- copie a fisei postului propuse pentru functia publica pentru care se cere avizul de transformare.
Fara a avea toate elementele la indemana, la prima vedere consider ca reincadrarea, dpdv al functiei publice, s-a facut corect. In ceea ce priveste sporul de dispozitiv, ca sa va fie inclus in 2010 in salariul de baza trebuia sa-l primiti in decembrie 2009. Daca ceilalti colegi l-au primit iar dvs nu, asta trebuie sa lamuriti cu conducerea institutiei. (daca a fost acordat prin hot. jud, va spun de acum ca s-a facut nominal, beneficiind de el doar persoanele inscrise in acea hotarare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se transforma un post din contractual in functie publica? care sunt pasii? opopa62 opopa62 Ma numesc Oana Popa lucrez la o institutie bugetara serviciu deconcentrat.Mentionez ca institutia unde lucrez este ordonator tertiar iar ordonator principal ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu gresit eugen1986 eugen1986 Buna ziua , Sunt functionar public la o primarie , incadrat pe functia de Consilier Manager de Proiect din anul 2008 . In anul 2008 am fost incadrat in ... (vezi toată discuția)
Promovare temporara in functie de conducere recs recs Buna ziua, am o nelamurire cu privire la salarizarea functionarului public numit prin promovare temporara in functie de conducere. Concret: daca un ... (vezi toată discuția)