avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cum se transforma un post din contractual in functie ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cum se transforma un post din contractual in functie publica? Care sunt pasii?

Ma numesc Oana Popa lucrez la o institutie bugetara serviciu deconcentrat.Mentionez ca institutia unde lucrez este ordonator tertiar iar ordonator principal este Ministerul. Sunt pers contractuala si vreau sa transform postul in functionar public. Lucrez ca referent resurse umane am vechime in specialitatea studiilor 2 ani,licentiata in administratie publica studii Bolognia iar anul acesta termin si masterul.Ma intereseaza daca mai intai trebuie sa iau avizul de la anfp...in ce consta acest aviz?...sau trebuie sa cer aprobarea Ministerului de transformare a postului? Care sunt pasii?
Trebuie sa mai dau un examen cu un reprezentatnt de la ANFP? sarcinile din fisa postului sunt in totalitate cu prerogative de functie publica.
M-as putea incadra la gradul de asistent treapta I cu vechmea de doi ani?
Astept raspunsul d-stra care imi este de mare ajutor. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:22, 8 Decembrie 2010
Numai in cazul in care institutia respectiva scoate postul in cauza la concurs.
Care post sa il scoata la concurs?
este vorba de postul meu care este ocupat de mine referent de specialitate compartiment resurse umane pers contractuala?
Tot ce aveti de facut este sa trimiteti la ANFP o propunere de transformare a postului in functie publica, conform art. 111 din legea 188/1999, alaturi de o copie a diplomei de studii, a fisei postului (pentru ca sa reiasa ca atributiile dvs. sunt peste 70% de exercitare a puterii publice) precum si un tabel care cuprinde urmatoarele: nume si prenume, post contractual ocupat in prezent, salariu avut in prezent, functia publica propusa, salariul aferent gradului profesional si treptei de salarizare propuse. La vechimea in specialitate pe care o aveti, este posibil sa va aprobe treapta 1 la gradul asistent; poate imi spuneti ce salariu aveti acum, sa socotim.
Da, trebuie aviz din partea ANFP.

Intrati pe [ link extern ]
si consultati:model solicitare aviz functii publice,model stat de functii,procedura generala stabilire functii publice.

Nu mai trebuie sa dati concurs, doar se transforma postul din personal contractual in functie publica.

La 2 ani vechime in specialitate studiilor, incadrarea la limita ar fi asistent treapta de salarizare 2, asta doar pentru acest an,pentru ca de anul viitor "geniile legislative de la putere" vor sa scoata treptele de salarizare si cine stie ce noi aberatii vor mai debita la reincadrarea pe inca o noua lege de salarizare....:hammer:#-o#-o#-o
Ultima modificare: Miercuri, 8 Decembrie 2010
Tanjiani, utilizator
acum sunt referent de specialitate II cu un salariu de incadrare de 1152 dupa lOG 10/2008. Dupa legea 330 am 1440 deoarece am vechime 25%, dar cred ca imi trebuie incadrarea dupa Og 10/2008. M-as bucura daca m-ati ajuta sa vad cam unde m-as incadra.Multumesc.

Alte discuții în legătură

Transformare post flory1970 flory1970 Buna ziua.(nu stiu daca imi va raspunde cineva dar eu incerc) Din 1987 am lucrat cu carte de munca ca muncitor brutar ,(liceul l-am terminat in anul 1989) ... (vezi toată discuția)
Din referent iii in consilier i ? Darie Tudor Darie Tudor M-am numit secretar in doua comisii de examen pentru promovare in clasa.:P Primul examen a avut loc in 6.09. a.c., si a avut, ca obiect promovarea din ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa andi_clane andi_clane Functionar public referent III, grad superior treapta 1, salariu de bază 1054 + 25% vechime ,după examenul de promovare în clasă în ce grad şi ce salariu ... (vezi toată discuția)