Buna ziua. Am mare nevoie de un sfat. In urma accidentului de munca, angajatorul a intocmit si un act fals de demisie conf.art 79(7) Cod.muncii, astfel ca la data de 14 ianuarie 2010 am depus la Tribunalul judetean actiune pentru confirmarea accidentului de munca si lovirea cu nulitate absoluta a actului fals de demisie intocmit de angajatorul in cauza in numele subsemnatului. Arat faptul ca in cele din urma am reusit sa davedesc cu martori ... cele de mai sus, astfel ca la termenul din 7 septembrie 2010, instanta de judecata, mi-a pus in vedere sa-mi formulez pretentiile fata de angajatorul in cauza, pina cel mai tirziu la data de 9 septembrie 2010, deoarece urmeaza a se delibera situatia critica in care ma gasesc.In urma accidentului de munca am ramas cu o invaliditate permanenta, respectiv amputarea degetului mare de la mina stinga. Nu stiu cum sa-mi formulez pretentiile, care doresc sa fie in ton cu legea. Doresc citeva sfaturi. Va multumesc anticipat.
Buna ziua. Va rog un sfat. La data de 10 sept.2010 instanta de judecata, am informatia ca a admis actiunea in parte. Nu pot sa inteleg acest fapt, de vreme ce actiune introductiva dedusa judecatii, are doua obiecte indisolubil legate una de cealalta, respectiv: accidentul de munca in urma caruia administratorul societatii in cauza a intocmit si un act fals de demisie conform art. 79(7) Cod. Muncii, act care nu imi apartine, fapt dovedit in instanta de judecata, iar cu privire la pretentii, subsemnatul am solicitat : 1). - constatarea si confirmarea accidentului de munca in calitate de asigurat si 2). - de la data accidentului de munca, aceasta perioada sa fie considerata ca fiind vechime in munca, deoarece actul de "demisie" este echivalentul unei concedieri nelegale, urmindu-se totodata si plata salariilor pina la stingerea acestui conflict de munca. Fata de cele de mai sus nu inteleg de ce exista termenul " se admite actiunea in parte. Consider ca in motivarea ce urmeaza sa o primesc... exista multa nedreptate. Daca, imediat si in acest moment mai pot face ceva pentru indreptare. Nu cunosc faptul daca la o adica aceasta hotarire poate fi atacata, sau este irevocabila. Nu imi permit un avocat. Va multumesc mult.