avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie obligatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie obligatorie

am citit in codul muncii ca demisia este un act unilateral de vointa. daca o persoana este obligata sa isi dea demisia de la locul de munca, fiind efectiv santajat cu acest lucru , daca ulterior da in judecata institutia respectiva , ar putea fi reincadrat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 4 Octombrie 2010
Trebuie sa dovedeasca in instanta ca a fost constrans sa-si dea demisia pentru a avea castig de cauza.
ok. si dovedeste cu martori. apoi are si pe telefon apelurile catre avocat. intrebarea este: poate fi reincadrat la locul de munca , avand in vedere ca va dura ceva timp procesul si ca institutia la care ma refer face parte din MAI?
Nu va dati demisia pentru este greu de demonstrat in instanta santajul.
Daca vor sa scape de dvs sa va concedieze legal, daca pot....
Apoi contestati in instanta decizia de concediere
neacsu_laura a scris:

ok. si dovedeste cu martori. apoi are si pe telefon apelurile catre avocat. intrebarea este: poate fi reincadrat la locul de munca , avand in vedere ca va dura ceva timp procesul si ca institutia la care ma refer face parte din MAI?

Odata cu solicitarea de a se anula decizia de incetare a raportului de munca sau de serviciu, salariatul are posibilitatea de a solicita si reintegrarea pe postul avut inainte de incetare a raportului de munca sau de serviciu.
as fi vrut.demisia am cerut-o deja. la insitentele sefilor. problema este ca nu e vorba doar de santaj. ci si de purtare abuziva/abuz in serviciu..pentru ca eu aveam niste drepturi legale, care mi-au fost incalcate.;)

Alte discuții în legătură

Constrangere demisionare Tantzy Tantzy Buna ziua, As dori sa va intreb care sunt conditiile exprese, prevazute de lege, in care un functionar public poate fi constrans sa demisioeze. I s-a ... (vezi toată discuția)
Data reintegrare nicusan nicusan O persoana a fost sanctionata disciplinar cu desfacerea CIM in luna iunie 1993, pt.furt din patrimoniul unitatii, fapta sa fiind obiectul unei urmariri penale ... (vezi toată discuția)
Anuntat ca voi fi constrans sa semnez demisia!!!! gabriel2702 gabriel2702 buna ziua!lucrez intr-o firma cu aproximativ 50 angajati de 1 an si jumatate,in tot acest timp a tot functionat incetarea CIM-ului prin demisie fortata sau ... (vezi toată discuția)