In situatia in care titularul autovehicului nu va raspunde invitatie,fiind depistat vahiculul condus de acesta,el este cel care va fi sanctionat.
El a fost chemat pentru a confirma sau infirma daca a fost la volan in momentul executarii fotografiei RADAR
Multumesc pt. raspuns ! Permiteti-mi sa cred ca nu m-am facut prea bine inteles ! Va rog sa mai cititi o data cu atentie postarea mea ! Altfel spus nu refuz sa ma prezint, dar nu confirm si nici nu infirm, TAC si cand spun TAC ma refer la dreptul la tacere. Acest drept presupune si dreptul de a nu ma autoincrimina . In alta ordine de idei legea nu trebuie luata ca ceva imuabil, ea trebuie citita, gandita analizata ! Cateodata legea nu se muleaza pe situatia reala si este nevoie sa fie adaptata la nou. O astfel de situatie incercam sa creionez.
Cu stima,
Daca persoana respectiva tace,adica refuza sa dea informatii,inseamna ca masina acesteia fiind cea inregistrata pe fotografie,a condus-o cand a fost facuta aceasta.
Ea este proprietarul in acte al masinii si raspunde pentru ea.
Daca nu exista alte reclamatii/plangeri in legatura cu aecel vehicul,cine ar fi trebuit sa fie la volan ?
Stimate domn, nu-i treaba mea cine a fost la volan si nici a d-voastre,e treaba celui ce vrea sa ma amendeze ! Cum face asta ? Obligandu-ma sa ,,scriu'' eu pv, sa le fac eu munca, sa ,,gasesc'' eu contravenientul si, cel mai grav, sa ma autoincriminez ! In schimb isi vor indesa in buzunar niste bani nemunciti, e vorba de procentul din cuantumul amenzii ce-i revine,,constatatorului''.
Ca sa-i iei cuiva banii, trebuie sa muncesti pt. ei, altfel este ceva ce spune despre bani luati fara a ,,presta'' vreun serviciu :)
Stiti mult mai bine ca mine dupa ce canoane se face probatiunea intr-un pv de contraventie, dupa cele penale (sau asa ar trebui, nu ?!). Ar trebui sa ne gandim aici si ce zice cap al II-lea din Legea Fundamentala, de pilda art 26/1.
Si un ,,supliment'' : Intre momentul savarsirii contraventiei si incheierea pv-ului, proprietarul autovehiculului moare si n-are nicio ruda, nici prieteni, traia ca un pustnic.
Acum sa va ofer si o posibila rezolvare : camere de luat vederi performante, softuri de identificare a persoanei dupa trasaturile faciale, chiar daca imaginea e neclara, etc !
Cu tot respectul va sugerez sa urmariti pe AXN un serial (Echipa specială 211/R.U.S.H.) care ruleaza de la ora 20:00 ! Si ce veti vedea acolo sa stiti ca este varianta pt, civili.
Situatia cetateanului in relatia cu organele prezinta un dezechilibru accentuat, avem ,,sanse'' cam cum au si mistretii de la BALC !
Sper ca am reusit sa ma fac inteles cat de cat. Imi asum ,,vina'' de a nu stapani limbajul de specialitate, dar sunt convins ca veti avea bunavointa sa treceti peste unele lacune !
Inchei asigurandu-va de intreaga mea consideratie !
Cun tot respectul,in principiu aveti dreptate,dar insuficienta.
Pe de alta parte,cu acelasi respect,si fara nicio umbra de ironie,am sa va raspund ce i-a raspuns un presedinte de complet unui martor,care cand a fost pus sa repete juramantul,a ridicat mana dreapta in sus:
"ati vazut prea multe filme americane" !
Cand vom avea si noi in dotarea politiei "masinaria" aceea numita "Patriot Road", putem discuta mai multe.
Din nefericire pe drum nu stiu daca exista camere,in caz afirmativ,cat de performante sunt sa inregistreze sichipul conducatorului auto
Din nefericire,in aceste momente ,la atat ne putem limita