Buna ziua. Problema mea este urmatoarea:Astazi 08 09 2010 am primit o comunicare din partea politiei VRANCEA-serviciul circulatie in care mi se solicita sa le comunic datele de identificare a persoanei careia i-am incredintat masina pe data de 07 08 2010 pentru a fi condusa pe drumurile publice.In primul rand nu se specifica pentru ce anume
Sunt 100% de acord cu d-voastra, insa nu trebuie sa renuntam sa ne sustinem pct-ul de vedere. Lumea nu a evoluat pt. ca toti au acceptat ce li s-a spus ca e bun/rau, alb/negru...
Are un ,,studiu'' d-l URBAN Iulian exact pe chestia asta, nu mi s-a parut corect sa-l folosescAICI, dar daca....nu as ezita. Va pot indica unde-l puteti citi.
Cu respect,
Stimate domn,
Imi mentin punctul de vedere.
Orice problema,pana nu este lege,ramane un deziderat pentru persoanele care sunt nedreptatite si nu numai pentru ele.
Putem discuta si despre punctul de vedere al carui om de stiinta doriti dvs,al carui jurist vizionar,vreti dvs,dar raman doar puncte de vedere,raman introspectiuni intr-un viitor,care momentan este departe.
Subscriu. Procedura notificarii Politiei cu privire la cine a condus este o procedura administrativa facuta chiar in beneficiul proprietarului, din moment ce altfel ati fi fost amendat ca proprietar si va costa mai mult sa va recuperati banii de la cel vinovat.
Se poate spune ca exista o restrangere a dreptului de a nu se auto-acuza, dar acest drept este puternic calificat. El nu apare ca atare nici in Constitutia Romaniei, nici in Conventia EDO. Fiind derivat din dreptul la aparare, trebuie sa tineti cont ca declaratia respectiva poate fi contestata de sofer pe calea plangerii contraventionale, urmand ca posesorul sa dea o noua declaratie (asa cred?). Ca exemplu mai clar, dreptul de a nu se auto-acuza nu se extinde asupra declaratiilor de taxe si impozite pe care fiecare cetatean trebuie sa le completeze lunar / anual. Asa e si in SUA si aiurea.
Multumesc pt. raspunsuri !
Stimati domni, subscrieti, nu subscrieti la p,m.d.v. , e dreptul d-lor voastre ! Eu am ,,sapat'' in aceste cateva zile si am gasit o ,,rezolvare'' (sunt convins ca mai sunt !) in sensul celor sustinute de mine. Eleganta, impecabila, cu argumente clare si precise, ca demonstrarea unei teoreme in matematica.
Cat despre exemplul cu taxele si impozitele....Stiti ca nu pot fi modificate NICI prin referendum ? Oare de ce ? Doamne fereste sa ajunga si legile asa !
In incheiere va asigur de intreg respectul meu !