avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Tip contract pe care il pot folosi
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Tip contract pe care il pot folosi

Buna ziua.

De peste 3 ani prestez servicii contabile pentru 3 firme ale unor prieteni. Datorita volumului redus de munca, nu am cerut si nu am incasat nici un ban. Acum, pentru inscrierea la un concurs, as avea nevoie de adeverinte de la ei cum ca am efectuat prestari servicii cu titlu gratuit. Ei le dau cu mare placere, insa vreau sa existe si un contract care sa stipuleze faptul ca munca a fost cu onorariu 0.
Ce tip de contract trebuie sa fac?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bogdan Frunza , Consilier juridic 19:45, 8 Septembrie 2010
Un contract de voluntariat.........
Nu exista un astfel de contract.Contractul de prestari servicii este un contract oneros si nu un contract gratuit
Contractul de voluntariat presupune exercitarea unei activitati de interes public de catre voluntar, fara ca acesta sa fie remunerat.Deci nici acst tip de contract nu poate fi incheiat.
Se pare ca nu prea exista munca neremunerata , iar daca exista este greu de dovedit, fiind considerata munca la negru.
legally a scris:

Contractul de voluntariat presupune exercitarea unei activitati de interes public de catre voluntar, fara ca acesta sa fie remunerat.Deci nici acst tip de contract nu poate fi incheiat.
Se pare ca nu prea exista munca neremunerata , iar daca exista este greu de dovedit, fiind considerata munca la negru.

Ar mai fi si ONG-urile...........

Art. 1.
Prezenta lege reglementeaza promovarea si facilitarea participarii cetatenilor romani, in spiritul solidaritatii civice, la actiuni de voluntariat organizate de persoane juridice de drept public si de drept privat fara scop lucrativ.

Asta de dragul discutie........

Buna seara,
contract de prestari servicii, valoarea pozitiva, sa zicem 10 lei, iar daca emiteti factura, faceti o reducere comerciala tot de 10 lei; totalul da zero.
Daca sunteti contabil autorizat/expert contabil/consultant fiscal, aveti lege speciala si forme de organizare si practicare reglementate.
sau aveti contract de munca, unde apare un cumul de functii?
altfel e munca la negru si nu face obiectul discutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Voluntariat moonprincess moonprincess Buna ziua, Am demarat de curand procedurile de infiintare ale unui ONG si am nevoie de o clarificare in ceea ce priveste legea voluntariatului. Suntem 4 ... (vezi toată discuția)
Contractul de voluntariat ContSters47264 ContSters47264 In cadrul unei societati comerciale -s.r.l. , mai multe persoane realizeaza diverse activitati , pentru care nu pretind sa fie remunerate, respectiv, emisiuni ... (vezi toată discuția)
Angajat cu cim ( timp partial) si contract voluntariat in acelasi timp IldikoB IldikoB Buna ziua, Domeniul ONG este nou pentru mine si as dori unele lamuriri: Poate fi o persoana angajata la aceasi asociatie cu contract individual de munca cu ... (vezi toată discuția)