avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Angajat cu cim ( timp partial) si contract voluntariat ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Angajat cu cim ( timp partial) si contract voluntariat in acelasi timp

Buna ziua,
Domeniul ONG este nou pentru mine si as dori unele lamuriri:
Poate fi o persoana angajata la aceasi asociatie cu contract individual de munca cu program partial si un contract de voluntariat?
Daca persoana respectiva este profesor de muzica poate fi angajat ca si profesor sau doar ca si instructor?
Este nevoie ca asociatia sa fie acreditata pentru acest lucru?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:23, 15 Octombrie 2014
Bună ziua,

Potrivit Legii 78/2014, este interzis, sub sancţiunea anulabilităţii, să se încheie contract de voluntariat în scopul de a evita încheierea unui contract individual de muncă sau, după caz, a unui contract civil de prestări de servicii ori a altui contract civil cu titlu oneros pentru efectuarea prestaţiilor respective.

Ori e voluntar, ori e angajat. Hotărâţi-vă!

Consultaţi legea voluntariatului dacă n-aţi făcut-o deja: [ link extern ] .
Nu se evita incheierea. Se incheie un cim pe 2 ore ( pentru mai mult nu sunt resurse) restul pe baza de voluntariat. Art 10 din legea voluntariatului spune ca este interzis incheierea unui contract de voluntariat pentru a evita incheierea unui cim.
Da. Puteti sa incheiati acel contract de munca cu norma redusa si pe perioada determinata pentru care va primi salariu iar pentru restul timpului profesorul va face voluntariat si nu va primi niciun ban.
Multumesc
De ce pe perioada determinata ?

Alte discuții în legătură

Reprezentant legal in concediu maternitate? Valeriu28 Valeriu28 Buna ziua, as vrea sa va cer ajutorul privitor la urmatoarele doua intrebari: - Poate o persoana aflata in concediu de maternitate sa fie numita reprezentant ... (vezi toată discuția)
Voluntariat moonprincess moonprincess Buna ziua, Am demarat de curand procedurile de infiintare ale unui ONG si am nevoie de o clarificare in ceea ce priveste legea voluntariatului. Suntem 4 ... (vezi toată discuția)
Ong sa plateasca un serviciu oferit de o persoana fizica? AndaBrailean AndaBrailean ONG-ul are ca scop integrarea socio-profesionala a tinerilor din centrele de plasament. Una dintre nevoile sesizate in centre este cea a copiilor de clasa a ... (vezi toată discuția)