avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deducere TVA la achizitionarea unei autoutilitare .PFA.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deducere TVA la achizitionarea unei autoutilitare .PFA.

Buna ziua,

PFA, platitor de TVA.

Doresc achizitionarea unei autoutilitare cu greutatea maxima autorizata pana in 3500kg, se poate deduce TVA-ul la achizitionare in caz de leasing sau cash?
Cel mai recent răspuns: Management Account , Consultant fiscal 20:41, 9 Septembrie 2010
Da, deaorece este vorba de o autoutilitara si nu de un autoturism.
In aceasta situatie deductibilitatea nu este conditionata de modul de finantare.

temei legal
ART. 1451

Limitări speciale ale dreptului de deducere

(1) În cazul vehiculelor rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul șoferului, nu se deduce taxa pe valoarea adăugată aferentă achiziţiilor acestor vehicule şi nici taxa aferentă achiziţiilor de combustibil destinat utilizării pentru vehiculele care au aceleaşi caracteristici, aflate în proprietatea sau în folosinţa persoanei impozabile, cu excepţia vehiculelor care se înscriu în oricare dintre următoarele categorii: (...)

Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2010
Management Account, Consultant fiscal
Multumesc!
Inca o intrebare, daca pe acelasi PFA mai am un turism, acesta fiind neamortizat, pot cumpara aceasta autoutilitara?Sau pot vinde autoturismul?
In functie de forma dvs. de organizare.


Daca aveti salariati puteti sa pastrati autorurismul, daca nu atunci ar fi indicat sa -l transferati in patrimoniul personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva la autoutilitare oromeo oromeo pot deduce TVA pentru o autoutilitara ( dacia papuc) destinata exclusiv pentru aprovizionare si transport produse la beneficiar? multumesc mult! (vezi toată discuția)
Foaie de parcurs felisana felisana Avem la firma angajat un inginer. Firma i-a acordat acestuia o masina pentru a veni si pleca de la lucru. O data la 3 zile mai merge pe la 2-3 firme pentru a ... (vezi toată discuția)
Deducere tva la carburanti oromeo oromeo mai pot deduce tva la carburanti? daca da, in ce conditii? multumesc mult! (vezi toată discuția)