avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA deducere tva la autoutilitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

deducere tva la autoutilitare

pot deduce TVA pentru o autoutilitara ( dacia papuc) destinata exclusiv pentru aprovizionare si transport produse la beneficiar? multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 19:15, 25 Martie 2010
Tva la ce?
Daca va referiti la combustibil se poate.Numai ca trebuie sa existe o evidenta tinuta pe baza de foi de parcurs a drumurilor facute de masina respectiva.O alta modalitate ar fi ca persoana care o conduce sa fie incadrata in functie de agent de vanzari si inbaza unui proces verbal sa-i fie incredintata masina respectiva in vederea livrarii marfii mentionate.

Eu asa procedez la o firma de constructii.
Da,se poate.Autoutilitara nu intra la "vehiculelor rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului"

Circulara 341061/15.05.2009 ANAF
Prin urmare, vehiculele care prin construcţie şi echipare sunt destinate transportului mixt, respectiv atât transportului de persoane cât şi transportului de mărfuri, cum ar fi autofurgonetele, autocamioanele, autodubele, etc. nu intră sub incidenţa noilor prevederi care limitează deducerea TVA, chiar dacă din punct de vedere al greutăţii şi al numărului de locuri de pasageri s-ar situa în limitele prevăzute de art. 1451 din Codul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva la achizitionarea unei autoutilitare .pfa. CosminMcm CosminMcm Buna ziua, PFA, platitor de TVA. Doresc achizitionarea unei autoutilitare cu greutatea maxima autorizata pana in 3500kg, se poate deduce TVA-ul la ... (vezi toată discuția)
Foaie de parcurs felisana felisana Avem la firma angajat un inginer. Firma i-a acordat acestuia o masina pentru a veni si pleca de la lucru. O data la 3 zile mai merge pe la 2-3 firme pentru a ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuiala benzina? laurr29 laurr29 Buna ziua. Am un magazin second hand si constat cu stupoare ca nu-mi pot deduce cheltuielile cu benzina pt o masina cu remorca ce as folosi-o exclusiv la adus ... (vezi toată discuția)