avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort din strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort din strainatate

As putea sa fac in strainatate cererea de divort de comun acord in strainatate la Ambasada Romaniei si apoi sa o trimit sotului meu sa o depuna la judecatorie ?Sau este nevoie sa o fac aici in strainatate la un notar public?La Ambasada Romaniei imi va pune o stampila iar la notar apostila, care ar fi valabila?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 09:55, 9 Septembrie 2010
cererea puteti sa o faceti si acolo.important e sa o trimiteti aici in tara la judecatoria competenta cu desfacerea casatoriei si anume instanta din raza unde ati avut ultimul domiciliu comun.
Niciuna din variantele expuse de dvs.nu este viabila in conditiile in care prezenta dvs este obligatorie la depunerea actiunii cat si la judecarea ei.
Mai inainte de toate pentru a fi desfacuta o casatorie prin acordul partilor trebuiesc indeplinite urmatoarele conditii cumulativ si anume:
-sa fi trecut un termen de un an de la data incheierii casatoriei si
-sa nu fi rezultat copii minori din aceasta casatorie.
Varianta pentru care puteti opta daca sunt indeplinite conditiile de mai sus si nu puteti veni in tara, este aceea de a va angaja un avocat pe care sa il mandatati in baza unei procuri speciale iar acesta va desface casatoria in numele dvs.
Pentru reprezentarea dvs. in acest proces mai sunt necesare si dovezi ale resedintei din tara in care va aflati. ;)
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
buna ziua.
cererea de divort prin acord se depune personal de amandoi sotii. tot astfel, la termenul fixat este obligatorie prezenta sotilor .
daca unul dintre dansii are resedinta in strainatate poate mandata un avocat sa-l reprezinte in instanta , prin procura speciala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cand nici unul dintre soti nu se afla in tara Kati Ecaterina Kati Ecaterina Ne-am casatorit in Romania, am plecat din tara iar acum eu vreau sa divortez. Nu ma pot intoarce in tara pt a ma ocupa personal de divort, ii voi face mamei o ... (vezi toată discuția)
Divort... sherina sherina buna ziua, sunt casatorita cu un algerian din 2004 ,casatoria a avut loc la ambasada Romana din Alger,am stat impreuna un an si jumatate,dupa care eu a ... (vezi toată discuția)
Divort de la distanta claudiu dan Arghius claudiu dan Arghius sunt despartit in fapt de sotia mea din anul 2006.Avem in comun doi copii care sunt coinstienti de faptul ca nu vom mai fi impreuna.Copii au peste 16 ani. In ... (vezi toată discuția)