avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort de la distanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort de la distanta

sunt despartit in fapt de sotia mea din anul 2006.Avem in comun doi copii care sunt coinstienti de faptul ca nu vom mai fi impreuna.Copii au peste 16 ani. In cazul de comun acord si fara pretentii, cum se poate realiza un divort de la distanta, tinand contt ca eu sunt intr_ tara si sotia mea in alta?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:21, 10 Septembrie 2010
trebuie sa fiti prezenti ambii la primul termen in fata instantei.
Avand in vedere faptul că aveti doi copii inca minori nu puteti introduce o actiune de divort comuna, bazata pe acordul partilor caci nu sunt intrunite conditiile legale pentru o astfel de actiune.Prezenta ambelor parti la primul termen de judecata este obligatorie
Puteti solicita desfacerea casatoriei din culpa comuna si hotarare nemotivata.
Acest lucru inseamna probatorii restranse pe culpa comuna respectiv 1 martor fie comun fie 1 martor pentru fiecare sot iar audierea priveste mai mult aspecte legate de incredintarea minorului.
De asemenea se pune problema audierii celor doi minori care ar putea fi facuta prin comisie rogatorie in situatia in care acestia nu ar putea fi prezenti in tara pentru ascultarea in fata instantei si a efectuarii anchetei sociale.
Puteti divorta chiar daca niciunul dintre soti nu poate veni in tara prin angajarea de catre fiecare sot a unui avocat mandatat prin procura speciala care sa reprezinte pe fiecare dintre dvs. in fata instantei.
Pe langa procura speciala mai este nevoie ca fiecare dintre soti sa faca dovada resedintei din tara respectiva.
ce inseamna aceasta procura speciala si unde anume se face?si eu sunt cam in aceeasi situatie#-o
Procura speciala reprezinta imputernicirea data unui avocat de catre parte pentru ca acesta sa poate demara procedura de divort si presupune toate operatiunile pe care acesta le are de indeplinit in numele partii pe care o reprezinta pana la finalizarea intregii proceduri, avand drept de semnatura in numele acesteia.
Procura poate fi facuta la oficiile diplomatice ale Romaniei din tara de resedinta sau la orice notariat din tara respectiva , dar in acest al doilea caz trebuie tradusa , legalizata si apostilata sau la orice notariat din tara in cazul in care partea care imputerniceste poate veni in tara.
Sau mai exista varianta intocmirii acolo a procurii la orice notariat iar traducerea si legalizarea sa se faca in tara.
In toate cazurile partea are nevoie in prealabil de toate datele de identificare ale avocatului imputernicit pentru a putea intocmi procura speciala.
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la distanta bisoc liviu bisoc liviu buna ziua as dori sa stiu daca se poate divorta de sot (sotie)daca unul din ei e plecat in strainatate fara a fi nevoie ca vreunul din ei sa fie nevoit sa se ... (vezi toată discuția)
Divort loredana8215 loredana8215 buna ziua.as dori sa pun si eu o intrebare ...vreau sa incep divortul,doar ca eu in acest moment sunt in Italia si nu am posibilitatea sa merg in tara ... (vezi toată discuția)
Actiune de divort florinvelcu florinvelcu buna ma numesc florin si am o problema si asi dori ce anume trebui sa fac.Eu locuesc in italia si sunt casotorit cu o fata din rom. cre locueste si ea aici ... (vezi toată discuția)