avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum poti vine o coproprietate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum poti vine o coproprietate?

Situatia este in felul urmator: doi frati au cumparat o proprietate care nu poate fi divizata sau impartita din difetite motive,spatiu,arhitectura ect.; unul vrea sa vanda sau sa ii vand partea lui fratelui,dar fratele lui nu vrea nici sa vanda nici sa ii cumpere partea!Ce se poate face intr_un asemenea caz? neputand profita de partea ta in totalitate!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:13, 9 Septembrie 2010
buna ziua.
fie promoveaza o actiune de partaj, fie isi instraineaza cota parte indiviza din bun.
Data fiind situatia de imposibilitate de iesire din indiviziune sau de partajare voluntara a proprietatii coprorpietarul intersat de vanzare nu poate sa isi vanda cota parte intrucat un bun ce nu poate fi partajat in natura pentru mentinerea valorii economice se impune dobandirea de un singur proprietar.
Astfel ca, coproprietarul intersat nu are la indemana decat actiunea in instanta de iesire din indiviziune, urmand ca imobilul sa fie atribuit celui ce il solicita in integralitate iar celalat copropritar fiind despagubit cu sulta aferenta cotei din propritate.
In acest mod sunt parate interese ambilor coproprietari, dar se si pastreaza valoarea economica a proprietatii.
buna ziua.
se poate investi instanta de judecata cu o actiune avand ca obiect iesirea din indiviziune sau se poate gasi un cumparator dispus sa cumpere in astfel de conditii.
taxa de timbru pentru iesirea din indiviziune este de 3% din valoarea bunului .
o actiune de iesire din indiviziune care va stabili cotele si va delimita imobilul.puteti spune instantei ca doriti sa preia fratele tot imobilul si sa va plateasca contravaloarea dar asta nu inseamna ca acesta va si vrea.insa de teama sa nu vindeti cine stie cui poate va va face o oferta.
Buna ziua! multumesc de raspuns. Dar cat poate dura un astfel de proces? si este garantata castigarea lui?

Alte discuții în legătură

Proprietari: partaj - cum procedam daca o persoana nu e de acord? petrica_2007 petrica_2007 dupa decesul mamei am scos titlu de proprietate pentru o casa si teren .suntem trei proprietari pe titlu sotul,sora si eu fiul .tata vrea sa-mi vanda mie ... (vezi toată discuția)
Cedare cota indiviza intre mostenitori costystanescu costystanescu unul dintre mostenitori cu o cota indiviza de 1/4 in urma unei succesiuni poate ceda catre unul dintre ceilalti mostenitori cota sa indiviza prin notariat. ... (vezi toată discuția)
Tata vrea să renunțe la cota lui de moștenire în favoarea noastră, a copiilor. cum se poate împărți ulterior apartamentul? cataleata cataleata Buna ziua, Am un frate cu care am mostenit un apartament cu 2 camere,tata are 75% din el ,iar noi fratii restul.Eu am un contract de credit cu suma de 16000 ... (vezi toată discuția)