Situatia este in felul urmator: doi frati au cumparat o proprietate care nu poate fi divizata sau impartita din difetite motive,spatiu,arhitectura ect.; unul vrea sa vanda sau sa ii vand partea lui fratelui,dar fratele lui nu vrea nici sa vanda nici sa ii cumpere partea!Ce se poate face intr_un asemenea caz? neputand profita de partea ta in totalitate!
Acordul din partea bancii este dat! iar din ce ne am interesat daca se va castiga procesul casa se va pune la licitatie si suma obtinuta sa va diviza la ambele parti! mai multe inca nu stiu,,,,,
Dupa deesul mamei, fiind un singur copil la parinti, conform certificatului de mostenitor, am ramas cu 3/8 si tata cu 5/8.
Nepotii tatalui meu, adica fii mei, au cumparat de la tata partea lui din imobiliatre si 1/1 gradina (toata) pe care se fla constructiile. A doua zi au vandut indiviza tatalui unuia si eu, mostenitorul de drapt ma voi judeca cu noul cumparator, pentru a iesi din indiviyiune. Dar si mai grav, acolo, pe pamantul mamei de fapt - gradina - in numele tatalui am construit vila cu banii mei. Iata un posibil transfer si pentru tine. Sa nu faci asa ceva!
Culmea
Tata a vandut cu 140 miliaoane catre nepoti, eu am cheltuit 3 miliarde si nepotii au vandut cu 500 milioane. Pretul sentimental este mult mai mare decat pretul de vanzare la a doua strigare, ceea ce nepotii nu au simtit. AU LUAT BANII SI AU PLECAT. SA NU-i STRANGI?
Bun bunic, bun tata, BUNI NEPOTI AI TATALUI SI FIII MEI!!!!
Enigma:
Baieti, mai am la BRD de achitat 158 milioane (15800 RON) pana in 2013. Pentru acestia va dau si partea mea si aveti averea integral. Azi au zis DA si maine NU. Au vandut cu 500 milioane, fiecaruia revenind 250 milioane. Oricum ceva mai mult decat sa-mi plateasca datoria la BRD.
cel care vrea sa vanda sa faca cerere de iesire din indiviziune in instanta si sa ceara despagubirea pt partea sa de 1/2 prin sulta de catre celalalt proprietar caruia ii va ramane casa integral.
Mostenire
adrryan
Am nevoie de sfaturi. In urma decesului tatalui meu am facut succesiunea pt un apartament. In urma succesiunii mie imi revine 3/8 fratelui meu 3/8 si mamei ... (vezi toată discuția)