avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Unde aflu daca o marca sau inventie sunt deja ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Unde aflu daca o marca sau inventie sunt deja inregistrate?

buna ziua,
1. ma intereseaza detalii despre inregistrarea unei marci( altele decat ''vezi site-ul osim'') adica de unde pot afla daca marca este deja inregistrata iar daca nu este ce pasi trebuie sa urmez sa o inregistrez eu.
2. o inventie, nu neaparat a mea, cum poate fi inregistrata? ex : tuica cu aroma de ceva.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cabinet de proprietate industriala RALUCA ARDELEANU , Consultant proprietate industriala 15:44, 9 Septembrie 2010
pai o alta solutie fata de "altele decat vezi siteul osim" care te indruma sa inregistrezi o inventie, ar fi inutila.
ma gandeam ca stie cineva raspunsul pentru ca site-ul osim este cum nu se poate mai user friendly
Buna ziua,
1.Pentru a afla daca o marca este inregistrata se face o cercetare in cele 3 baze de date ale institutiilor care acorda marci valabile pe teritoriul Romaniei (deci nu numai la OSIM).
2. o inventie poate fi inregistrata respectand conditiile de noutate pe plan mondial. Pentru detalii ma puteti contacta.
Mult succes.
r.r.ardeleanu a scris:

Buna ziua,
1.Pentru a afla daca o marca este inregistrata se face o cercetare in cele 3 baze de date ale institutiilor care acorda marci valabile pe teritoriul Romaniei (deci nu numai la OSIM).
2. o inventie poate fi inregistrata respectand conditiile de noutate pe plan mondial. Pentru detalii ma puteti contacta.
Mult succes.

Scuze, revin pentru ca accum observ si partea a doua a intrebarii nr. 1. Daca denumirea nu este inregistrata se poate depune o cerere de marca la OSIM, direct sau prin intermediul unui consilier in proprietate industriala. Dupa depunere urmeaza procedura specifica si, cu putin noroc, in 6 luni se poate obtine certificatul de inregistrare.

Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii care trebuie urmati pentru a breveta un concept - idee Drosi Drosi As dori sa stiu daca este posibil ca un concept /idee sa fie brevetata. Si care sunt pasii pe care ar trebui sa-i urmez. Multumesc anticipat pentru timpul ... (vezi toată discuția)
Inregistrare marca sau copyright dariusmihai dariusmihai Buna ziua. Numele meu este Darius Mihai si am cateva nelamuriri referitoare la inregistrarea unui program software. Am postat la adresa ... (vezi toată discuția)
Brevet invenþie - cum trebuie sã procedez? ContSters64341 ContSters64341 Buna dimineata. Sunt persoana fizica si am conceput un produs care se va adresa clientilor la nivel global, acest produs este inovativ din multe puncte de ... (vezi toată discuția)