avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Brevet invenþie - Cum trebuie sã procedez?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Brevet invenþie - Cum trebuie sã procedez?

Buna dimineata.
Sunt persoana fizica si am conceput un produs care se va adresa clientilor la nivel global, acest produs este inovativ din multe puncte de vedere , sa va dau un exemplu ca sa ma intelegeti mai bine: sa zicem ca ar fi un ursulet de jucarie, mii de fabrici din lume fabrica si vinde asa ceva, dar nici una inca nu a conceput un model ca al meu(sa zicem ca, danseaza 5 minute) si mai mult decat atat, ideea pentru care a fost construit. Pot evita ca cineva sa scoata pe piata alt ursulet care danseaza 5 minute si se adreseaza aceeasi categorii de clienti si acelor principii(idei) pentru care a fost construit al meu?
Ma intereseaza sa aflu cum ma pot proteja la nivel mondial ca dupa lansarea pe piata nimeni sa nu scoata ceva asemanator pe aceleasi principii de functionare?
Trebuie sa brevetez sau este suficient sa inregistrez marca?
Cum ma pot proteja in Romania ,ca sa nu trag obloanele datorita "'binevoitorilor"' inainte de a finaliza totul?
Pot detine monopol pe timpul de activitate al produsului?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters64341 , utilizator 12:06, 15 Noiembrie 2011
daca este o idee sau o inovatie noua, trebuie protejata prin obtinerea unui brevet de la OSIM...
Odata cu brevetul de inventie sau inovatie puteti scoate si un brevet de marca... In brevet se poate preciza ca se protejeaza absolut tot ce are element de noutate si determina functionarea produsului in anumiti parametrii, inclusiv de timp

in primul rand pentru a fi susceptibila de brevetare, inventia trebuie sa fie noua, sa aiba aplicativitate industriala si sa implice o activitate inventiva. Toate aceste trei criterii trebuie indeplinite in mod cumulativ.

Mai intai de toate sa identificati care este obiectul protectiei- este o inventie susceptibila de a fi inregistrata prin brevet sau model de utilitate, un design sau model, sau este vorba de pur si simplu niste idei. In orice caz din cele precizate de dvs., marca nu are cum sa fie.

Va multumesc ptr. raspuns, desigur ca indeplineste toate cele trei criterii, este vorba despre un model care va fi fabricat in serie, cred eu.Teama mea este ca nu as arata nimic nimanui pana nu indentific unde s-ar incadra.Acest produs va avea un nume, care va fi in scurt timp de la lansare va fi cunoscut pe plan mondial. Incerc sa indentific zona de protectie maxima la nivel global pentru a depune documentatia si cred ca il pot inregistra ca marca ,nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare design vs. brevetare inventie ? MonicaOlariu MonicaOlariu Buna Ziua, In ce fel as putea proteja un produs (gen ghiozdan) pentru a nu fi copiat? Ma refer la modul in care acesta este construit astfel incat sa se ... (vezi toată discuția)
Inventie si inovatie Sorinsen Sorinsen As dori sa stiu cum imi pot proteja dreptul de autor sau paternitatea unei inventii si/sau inovatii, tinand cont ca foarte usor cineva ar putea sa-si aroge ... (vezi toată discuția)
Lnregistrare reteta produse cosmetice handmade II67 II67 Buna ziua, va rog sa imi spuneti cum se poate inregistra o reteta de produs cosmetic natural ( sapunuri, lotiuni, sampon, creme diverse). Este o diferenta ... (vezi toată discuția)