avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata drepturilor in urma anularii deciziei de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata drepturilor in urma anularii deciziei de incetare a contractului

In urma hotararii judecatoresti de anulare a unei decizii de incetare a contractului de munca, la solicitarea angajatului, firma convoaca angajatul cu o anumita data sa se prezinte la vechiul loc de munca, fara insa a executa si partea referitoare la drepturile cuvenite. Motivul pe care il invoca firma este ca in textul hotararii este scris "o despagubire egala cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat contestatoarea, calculate incepand cu data de 27.08.2009 (data deciziei desfacerii contractului de munca care a fost anulata de instanta) si pana la data incetarii raporturilor de munca". Firma considera ca textul este incorect si ca ar insemna plata a 4 zile pana la sfarsitul lunii august 2009 cand s-a operat efectiv desfacerea contractului, si ca normal ar fi fost sa scrie pana la data reintegrarii efective in munca.
Intrebarea este :
- exista in legislatie vreo prevedere care sa specifice clar ca plata acestor drepturi se face de la data deciziei ilegale pana la reintegrare?
- in aceasta situatie cum se poate rezolva legal?
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 15:50, 9 Septembrie 2010
Plata se face asa cum a decis instanta de judecata ... de la data de 27.08.2009 ... daca exista nelamuriri se poate face o cerere de lamurire a dispozitivului hotararii judecatoresti.
se poate avea in vedere art. 78 c. mun. chiar si fara lamurirea dispozitivul, daca partile se inteleg.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrarea in conditiile in care ai deja alta slujba onelu onelu Buna ziua, Anul trecut am fost victima unei concedieri care a fost declarata ilegala de TMB. Astfel, de curand, instanta a [b]anulat decizia de ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu pana la reintegrare FLORIN VASILIU FLORIN VASILIU Buna ziua, Am intalnit urmatorul caz : un angajat a castigat in instanta de fond anularea deciziei de concediere, reintegrarea pe functia detinuta anterior ... (vezi toată discuția)
Plata drepturilor salariale pentru un functionar public reintegrat Gica Ailincai Gica Ailincai In situatia in care instanta decide ,,Obliga parata la plata unei despagubiri egale cu drepturile salariale indexate, majorate, reactualizate de care ar fi ... (vezi toată discuția)