avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul salariu pana la reintegrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul salariu pana la reintegrare

Buna ziua,
Am intalnit urmatorul caz : un angajat a castigat in instanta de fond anularea deciziei de concediere, reintegrarea pe functia detinuta anterior concedierii, despagubiri egale cu plata salariilor indexate, etc.
Dupa ce a ajuns la ambele parti motivarea sentintei, societatea face o adresa angajatului pentru reintegrare, acesta se prezinta si face cerere ca nu mai doreste reintegrarea, doreste doar salariille de la data desfacerii CIM si pana la data in care a facut cererea ca nu mai doreste reintegrarea. In opinia mea plata salariilor ar trebui acordate de la data desfacerii cim si pana la data pronuntarii sentintei.
Astept si alte pareri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:13, 7 Martie 2010
Ce scrie in decizia instantei? de obicei se trece de la data desfacerii CIM si pana la reintegrarea efectiva.
Scrie asa in sentinta:
"Obliga pe intimata sa-i plateasca contestatorului despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate, precum si alte drepturi de care ar fi beneficiat din data de 14.07.2009 si pana la data reintegrarii efective."Deci chiar daca numai doreste reintegrarea, salariile vor fi platite pana la data cererii de reintegrare refuzate de angajat.
dvs trebuie neaparat sa il reintegrati in munca, iar acesta sa isi scrie demisia pe care o puteti accepta fara preaviz (art 55, lit b) si dvs ii incetati astfel cim ... altfel riscati sa fiti acuzat ca nu respectati hotararea instantei
Temeiul de drept al incetarii c.i.m. prin demisie este art.79 si nu art.55 lit.B C.mun.

Se face cererea de reintegrare si atunci se solicita incetarea c.i.m.
Angajatul a scris in cerere ca nu mai doreste reintegrarea pe postul avut anterior concedierii, doreste doar salariile de la data concedierii pana la data cererii in care nu mai doreste reintegrarea.Este obligat sa semneze cererea de reintegrare ca doreste reintegrarea si apoi sa-si dea demisia, am inteles ca angajatul lucreaza in alta parte, cand a facut cererea de chemare in judecata a solicitat reintegrarea pt. ca nu stia daca se va angaja pana la sfarsitul procesului.Care ar fi solutionarea pana la urma?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2010
FLORIN VASILIU, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Reintegrare salariat vicentiu69 vicentiu69 Buna ziua, Vreau sa va prezint o speta, cred eu interesanta si cred destul de rara in societatea noastra actuala. La nivelul unei intreprinderi s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Reintegrarea in conditiile in care ai deja alta slujba onelu onelu Buna ziua, Anul trecut am fost victima unei concedieri care a fost declarata ilegala de TMB. Astfel, de curand, instanta a [b]anulat decizia de ... (vezi toată discuția)
Acordarea despagubirilor in cazul in care salariatul nu mai doreste reintegrarea ( art. 80 alin.3 codul mucnii) viorell2004 viorell2004 Prin hotararea instantei a fost anulata decizia de concediere, instanta dispunand reintegrarea salariatului si plata despagubirilor de la data concedierii ... (vezi toată discuția)