avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... OUG 50/2010
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

OUG 50/2010

Ma intereseaza daca banca are voie sa modifice "marja de eroare", sau cum ii zice, in momentul aplicarii prezentei ordonante, deoarece conform acestei OUG dobanda la credite, inclusiv la cele aflate in curs de desfasurare, va fii calculata in functie de Euribor marja bancii. Am deja un contract cu banca in care este stipulata o marja de 2%. Astept raspuns. Cei de la banca au spus ca marja va ajunge undeva la 9% tot ca dobanda sa ramana cea actuala de 10,5 %, se poate face acest lucru fara acceptul meu?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:25, 10 Septembrie 2010
În contractele de credit cu dobândă variabilă dobânda va fi raportată la fluctuaţiile indicilor de referinţă EURIBOR/ROBOR/LIBOR/rata dobânzii de referinţă a BNR, în funcţie de valuta creditului, la care creditorul poate adăuga o anumită marjă, fixă pe toată durata derulării contractului.
Marja dobânzii poate fi modificată doar ca urmare a modificărilor legislative care impun în mod expres acest lucru.
Singura exceptie de la aceasta regula este aceea ca institutia bancara poate reduce valoarea marjei si a indicilor de referinta.
Prin urmare va puteti opune, recomandabil in scris prin notificare expediata prin intermediul executorului judecatoresc.
Trebuie sa mai stiti ca, daca dvs nu veti accepta majorarea dobânzii, banca nu are dreptul să denunţe unilateral sau să rezilieze contractul fără o propunere, transmisă în scris, de reeşalonare sau refinanţare a creditului, în raport cu veniturile dvs actuale , în măsura în care o asemenea reeşalonare sau refinanţare este posibilă potrivit reglementărilor interne ale bancii respective.
Daca banca va ignora notificarea dvs o veti putea actiona in instanta pe obligatia de a face, pentru nerespectarea prevederilor OUG 50.
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
ContSters84518, utilizator
dar daca banca nu modifica actul aditional ce pot face? eu deja am facut o cere scrisa si inregistrata la ei prin care solicit sa fiu derogat de la oug 50/2010 deoarece nu sunt de acord cu marja stabilita de ei, insa imi rezerv dreptul de a beneficia si dupa data de 19.09.2010 de prevederile unui act aditional conform OUG. Cu O.P.C pot rezolva ceva inainte de a ajunge in Instanta?
sanse prea mari nu aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea unilateral a marjei fixe din contract prin act aditional diana-iasi diana-iasi Am primit actul aditional de la banca si am constatat ca DAE se calculeaza functie de Euribor la 3 luni si functie de marja fixa.Problema e ca in contractul ... (vezi toată discuția)
Calcul procent dobanda curenta LAZAR GELU LAZAR GELU CALCUL REPREZENTANT BANCPOST AZI 22 SEPTEMBRIE 2010 AM FOST LA SEDIUL BANCPOST SUCURSALA GORJULUI PENTRU A RIDICA NOUL DESFASURATOR DUPA APLICAREA OUG ... (vezi toată discuția)
Subiect: problema care ne omoara pe toti azi....si totul trebuie facut f.f.f.repede vatajita mihaela vatajita mihaela UG 50/2010.Am un credit ipotecar in EURO luat in 2006 de la Banc Post; in primul an cu dobinda fixa, apoi variabila.Dobinda variabila fiind calculata dupa ... (vezi toată discuția)