avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cabluri net
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cabluri net

Buna ziua! Am si eu o intrebare. Administratorul a postat un anunt prin care toti propietarii cu acces la internet trebuie sa vina la o anumita data, intre anumite ore sa dea Asociatiei datele de contact ale firmei furnizoare de net in vederea facerii traseului cablurilor a incadrarii lor in protectii speciale. In anunt mai este adaugata o atentionare: Cei care nu se vor prezenta li se vor deconecta cablurile.Nu se admit intarzieri. Intrebarea mea este. Are Asociatia de Propietarii posibilitatea de a exercita acest drept?
Cel mai recent răspuns: carmi1181 , utilizator 17:11, 26 Ianuarie 2008
In momentul in care Firma furnizoare de Internet a primit licenta si dreptul de a instala fire de internet in casa scarilor, care este in fond, parte comuna tuturor locatarilor, cu siguranta a fost instructionata cu o metodologie exacta. Asociatia de proprietari nu poate decide peste aceasta metodologie, ci poate doar gasi cu acordul proprietarilor o cale eficienta, poate chiar si de design mai buna. In final, asociatia de proprietari chiar ar putea interzice instalarea firelor daca nu sunt conforme cu metodologia aprobata de organele administratiei locale. In concluzie, asociatia de proprietari face un apel (chiar daca un pic fortat) la membrii sai, sa decida asupra unei formule mai favorabile de a instala firele de internet. Un demers partial civilizat, partial legal (administrarea partilor comune ale membrilor asociatiei ). B-)
multumesc mult pentru lamuriri
Asociatie de proprietari nu are dreptul sa intrerupa (sa taie) cablurile de internet.

Intr-o asemena situatie puteti face plangere la politie pentru distrugere.
Nu se pot intrerupe cablurile de internet. In caz ca aceasta se produce se poate face plangere pentru distrugere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie incasata de asociatie de la firma cablu tv maria1956 maria1956 fima care asigura cablu tv are instalatia pe blocul nostru( suntem proprietari din 1980).eu stau la ultimul etaj si un cablu care traverseaza strada pentru un ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna pe cote parti, fortata si perpetua marius29_86@yahoo.com marius29_86@yahoo.com Buna ziua! Problema mea este urmatoarea: Ieri, au venit niste domni, angajati ai unei firme care ofera servicii de televiziune prin cablu, si au inceput sa ... (vezi toată discuția)
Pe ce bază își amplasează furnizorii de internet echipamentele în spațiile comune ale blocului, consumând curentul electric plătit de membrii asociației? dumitrucera dumitrucera Pe ce baza, furnizotii de internet, isi ampalseaza echipamentele in spatiile comune ale blocului, conectandu-se si la prizele de curent electric ale ... (vezi toată discuția)