avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... URGENT,VA ROG
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

URGENT,VA ROG

Stiti ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie??
Azi ma duc la fostul angajator, de care m-am despartit de comun acord, sa semnez fisa de lichidare. Problema mea este insa ca nu mi-am primit cele 3 salarii restante.
Ar trebui sa semnez fisa de lichidare sau nu? In acest caz-nu o semnez- o sa-mi spuna, probabil, ca nu-mi da carnetul de munca!!! Va rog, raspundeti-mi cat se poate de urgent CUM SA PROCEDEZ. MULTUMESC ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:56, 10 Septembrie 2010
va prezentati la angajator, semnati fisa de lichidare, iar pentru salariile restante puteti sa-l actionati in judecata. carnetul de munca se elibereaza de angajator la data incetarii raporturilor de munca si nu exista o prevedere legala prin care se dispune retinerea acestuia peste aceasta data.
1. In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze carnetul de munca completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act.
In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul.

2. Pentru neplata drepturilor salariale aveti posibilitatea de a va adresa ITM-ului si/sau instantei de judecata (Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu). Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

3. Eliberarea carnetului de munca depinde si de ITM ... In Bucuresti termenul , in general, este de 2-3 sapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine e autorizat sa tina cartile de munca elsa579 elsa579 Mi-am dat demisia de la o firma la 1 aprilie 2008. Eu singura am fost cu demisia si deciziile la ITM sa la inregistrez. Acolo m-i s-a spus sa revin dupa carte ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca cristian.turturean cristian.turturean Buna Ziua. Va rog frumos sa ma ajutati si sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez pentru a intra in posesia carnetului de munca. Concret, pe data de 26.02.2010 ... (vezi toată discuția)
Nu vor sa-mi elibereze fisa de lichidare pentru ca am datorii amandina1983 amandina1983 am lucrat la brd 2 ani jumatate si am o limita de credit de 100 de milioane si spun ca nu imi elibereaza fisa de lichidare fara sa platesc aceasta suma iar eu ... (vezi toată discuția)