avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1258 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... TVA 24% sau 19% achizitionare masina
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

TVA 24% sau 19% achizitionare masina

Buna ziua,

Am si eu o intrebare privind marja de TVA apilicabila in urmatoarea situatie:
Am o factura pentru achizitionarea unei masini eliberata in data de 23 iunie 2010 cu plata integrala prin OP. Livrarea facturii se face acum in septembrie, doar ca dealer-ul a spus ca trebuie platita diferenta de TVA dintre 24% si 19% ca sa poata da masina.
Pe factura initiala scrie avans, ceea ce presupune ca ar trebui teoretic stornata si emisa o noua factura finala cu datele masinii, deci cu TVA de 24%.
Mentionez totodata ca situatia nu este prevazuta in contractul incheiat cu dealer-ul.

Nu ar trebui in acest caz sa se mentina pretul final si sa se faca ajustarea in cadrul acestuia in sensul diminuarii bazei si cresterii TVA-ului. Ma puteti ajuta cu informatii privind baza legala unde as putea gasi prevederi in acest sens? Nu de alta dar diferenta este destul de mare si a venit pe neasteptate.

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 18:29, 10 Septembrie 2010
teoretic, dealerul a procedat corect, fiind obligat de lege sa regularizeze factura de avans si sa aplice cota in vigoare la momentul faptului generator, adica la momentul transferului dreptului de proprietate asupra autovehiculului.

practic, fiti atent la pretul mentionat in contract, adica X + tva sau X cu tva inclusa?!??!?

numai daca este X cu tva inclusa, ati putea specula acest lucru si l-ati putea determina sa-si diminueze marja de profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dealer auto solicita 24% tva mariuselectric mariuselectric Problema neplacuta cu care ma confrunt este ca am incheiat un contract de achizitie a unui auto ____ in data de 23.04.2010.Am achitat avansul plus cele 3 ... (vezi toată discuția)
Avans integral livrare autoturism facturat inaintea majorarii tva. iordantonio iordantonio Am solicitat ca pers. fizica unui dealer auto cumpararea unui autoturism in sistem cash plus REMAT. Mi s-a intocmit factura de [u]avans integral[/u], cu cota ... (vezi toată discuția)
Tva 24% in loc de 19% ? bullred bullred Am comandat o masina acum cateva zile si am primit un \"Bon de Comanda\" in care se specifica partile contractante, adica fabrica masinii (Dacia) si eu, ... (vezi toată discuția)