avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1187 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... abuz in functie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

abuz in functie

Va rog sa-mi spuneti daca pot depune plangere penala pentru abuz in functie al directoarei a institutiei in care am lucrat.
Sa va spun faptele: institutia a organizat examen pentru reorganizarea institutiei(O MASCARADA DE CONCURS), am trecut proba scrisa, dar in timpul examenului am vazut foarte multe nereguli si am facut contestatie. Doamna director a institutiei si comisia de examinare m-au chemat in sala de sedinta si m-au pus fata in fata cu cei la care am facut referire in contestatie (pe mine si alti 3 colegi care au depus contestatie).Situatia a fost foarte delicata intrucat putea sa iasa un mare scandal.
Va intreb acum: contestatia nu trebuia sa fie confidentiala?
Nu este un abuz din partea directoarei sa ne cheme si sa faca presiuni asupra noastra?
Va rog sa-mi raspundeti. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:26, 12 Septembrie 2010
Nu puteti formula plangere penala impotriva directorului institutiei publice in care ati lucrat intrucat infractiunea de abuz in functie nu este prevazuta de legea penala. Or, daca o fapta nu este prevazuta ca infractiune, nu exista temei pentru ca o persoana sa raspunda penal.

Din ceea ce scrieti nu poate fi vorba nici despre infractiunea de abuz in serviciu. Mai degraba este vorba de atitudinea tipica a directorilor institutiilor publice de a se comporta ca si cum institutiile sunt propriile mosii.

Ultima modificare: Duminică, 12 Septembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical Daniela2275 Daniela2275 Am o intrebare legata de concediul medical in invatamant. Fac parte din comisia de evaluare a competentelor lingvistice insa din pacate nu pot participa din ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios (art.259 c.p. - denuntarea calomnioasa) robert900 robert900 Buna! Doresc sa va supun atentiei urmatoarea speta: N si V merg intr-un local de alimentatie publica, in timpul programului de functionare si consuma ... (vezi toată discuția)
Abuz firma de securitate hypermarket TincaToniF90 TincaToniF90 Se da urmatoarea situatie : Am intrat intr-un hipermarket impreuna cu un prieten,am facut niste cumparaturi minore,cateva produse doar.La iesirea de la casa de ... (vezi toată discuția)