avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... abuz in functie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

abuz in functie

Va rog sa-mi spuneti daca pot depune plangere penala pentru abuz in functie al directoarei a institutiei in care am lucrat.
Sa va spun faptele: institutia a organizat examen pentru reorganizarea institutiei(O MASCARADA DE CONCURS), am trecut proba scrisa, dar in timpul examenului am vazut foarte multe nereguli si am facut contestatie. Doamna director a institutiei si comisia de examinare m-au chemat in sala de sedinta si m-au pus fata in fata cu cei la care am facut referire in contestatie (pe mine si alti 3 colegi care au depus contestatie).Situatia a fost foarte delicata intrucat putea sa iasa un mare scandal.
Va intreb acum: contestatia nu trebuia sa fie confidentiala?
Nu este un abuz din partea directoarei sa ne cheme si sa faca presiuni asupra noastra?
Va rog sa-mi raspundeti. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:26, 12 Septembrie 2010
Nu puteti formula plangere penala impotriva directorului institutiei publice in care ati lucrat intrucat infractiunea de abuz in functie nu este prevazuta de legea penala. Or, daca o fapta nu este prevazuta ca infractiune, nu exista temei pentru ca o persoana sa raspunda penal.

Din ceea ce scrieti nu poate fi vorba nici despre infractiunea de abuz in serviciu. Mai degraba este vorba de atitudinea tipica a directorilor institutiilor publice de a se comporta ca si cum institutiile sunt propriile mosii.

Ultima modificare: Duminică, 12 Septembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical Daniela2275 Daniela2275 Am o intrebare legata de concediul medical in invatamant. Fac parte din comisia de evaluare a competentelor lingvistice insa din pacate nu pot participa din ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios (art.259 c.p. - denuntarea calomnioasa) robert900 robert900 Buna! Doresc sa va supun atentiei urmatoarea speta: N si V merg intr-un local de alimentatie publica, in timpul programului de functionare si consuma ... (vezi toată discuția)
Abuz firma de securitate hypermarket TincaToniF90 TincaToniF90 Se da urmatoarea situatie : Am intrat intr-un hipermarket impreuna cu un prieten,am facut niste cumparaturi minore,cateva produse doar.La iesirea de la casa de ... (vezi toată discuția)