avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical

Am o intrebare legata de concediul medical in invatamant.
Fac parte din comisia de evaluare a competentelor lingvistice insa din pacate nu pot participa din cauza unor probleme de sanatate aparute recent.Directoarea scolii unde functionez nu vrea sa imi acorde concediu motivand ca nu are pe cine pune in loc.Eu deja am primit certificatul medical de la medic si i-am aratat si toate actele prin care se evidentiaza ce probleme am.Directoarea a refuzat sa se uite pe ele,spunand ca ea nu este medic ca sa le analizeze.M-a amenintat ca daca refuz sa vin la examen,ma va sanctiona prin calificativ.Eu am depus deja certificatul de concediu medical la secretariat.
Intrebarea mea este,are dreptul directoarea sa imi scada calificativul asa cum m-a amenintat?
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2013
Daniela2275, utilizator
Calificativul este posibil sa va fie scazut , dar nu pentru acest motiv si pentru altele - neindeplinirea obiectivelor stabilite in fisa postului.

Daca intru in concediu medical,asta inseamna ca nu-mi indeplinesc obiectivele din fisa postului?Pentru ca directoarea scolii a amenintat ca imi va scadea calificativul pentru faptul ca imi iau concediu medical acum cand sunt competentele desi are suficienti profesori cu care m-ar putea inlocui.
Un calificativ se da pentru indeplinirea atributiilor prevazute in fisa postului . nu stiu de unde ati dedus dvs ca intrarea in concediu medical inseamna neindeplinirea acestor atributii.
Eu v-am explicat ca pentru acest motiv nu se poate scadea calificativul , acesta poate fi scazut din cauza neindeplinirii sarcinilor de serviciu.
Dvs ati anumite criterii de evaluare , la aceste criterii evaluarea dvs poate fi scazuta.
Dar nu eu am dedus asta,directoarea este cea care mi-a spus ca nu-mi indeplinesc sarcinile din fisa postului daca imi iau concediu medical acum.Mi-a spus ca nu-mi da semnatura ca sa intru in concediu pentru ca am obligatii profesionale.
Deci nu eu pun problema asa,ci directoarea mea.
Nu am alte abateri.Dimpotriva,am raspuns la apel ori de cate ori am fost solicitata.Am participat ca profesor supraveghetor si la probele de simulare de bacalaureat (de doua ori) si la probele de examen de competente digitale(tot de doua ori).

Tocmai de asta si pun problema aici,pe site.Vreau sa stiu daca nu e cumva vorba de un abuz in serviciu din partea directoarei.

Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iunie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate vorbi si despre un abuz in serviciu al directoarei. Insa pentru a fi sanctionata o astfel de fata va trebui sa faceti plangere penala.
De asemenea, puteti sesiza I.S.J. cu privre la aceste aspecte.

Alte discuții în legătură

Departajare candidati Radamante Radamante Metodologia de mobilitate a personalului didactic precizeaza: \\"Art. 28(2) Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ poate stabili (...) ... (vezi toată discuția)
Fisa postului si raportul de evaluare anual vinovat2010 vinovat2010 Buna ziua, va supun atentiei problema mea pe scurt: In anul 2008 s-a infiintat un serviciu nou in urma caruia am fost mutat in cadrul lui. odata cu numirea ... (vezi toată discuția)
Folosirea abuziva a mesajelor personale de pe forumuri chichiritza chichiritza Buna seara, Am o nelamurire: sunt profesor si din cand in cand, intru pe forumul edu.ro, unde citesc subiecte, intreb daca am o problema, etc. Acest lucru ... (vezi toată discuția)